Mergi la conţinutul principal
search

Nocturne

  • Artist Mânadelucru
  • An 2023
  • Categorie Arhitectură

Proiectul Nocturne se înscrie într-o tematică mai largă în care încercăm să răspundem la diverse situații prin instalații de arhitectură, care generează reacție imediată. Suntem preocupați de maniera în care oamenii folosesc arhitectura și sunt conștienți de spațiile orașului. Orașul privit de sus se arată divers și dens, dar și fragil. Acoperișurile sunt invizibilul orașului pentru care nu avem ochi să îi înțelegem structura și dinamica.

clădirea Millo Office clădirea Millo Office

Proiectul s-a conturat în jurul modalităților diverse de a privi, de la orizontul negru decupat, dat de parapetul înalt care izola acest loc expus, locul însemnării cuvintelor, până la oglinda de 3m care îți arată concomitența cu orașul de jur împrejur, care te responsabilizează să vezi și să te vezi în ceea ce orașul a ajuns să fie. Orașul este al oamenilor și al locurilor recucerite de oameni. Tot ceea ce este nebăgat în seama este o parte a preocupărilor biroului nostru, iar de multe ori cel nebăgat în seamă este locul sau omul de lângă noi.

clădirea Millo Office clădirea Millo Office clădirea Millo Office clădirea Millo Office clădirea Millo Office clădirea Millo Office clădirea Millo Office clădirea Millo Office

Echipa:

conf. dr. arh. Dorin Ștefan Adam
arh. Ana Sandu
arh. Alexandu Dima

Foto:

Laurian Ghinițoiu