Mergi la conţinutul principal
search
  • Artist NOI design
  • An 2020
  • Categorie Product Design

Evenimentul NOI încununează activitatea de atelier a anului universitar a Facultății de Arte Decorative și Design. Pregătiți în public speaking, studenții își susțin activitatea verbal, alături de lucrările efective din cadrul expoziției. Este o ocazie importantă de a mulțumi tuturor celor care s-au implicat în procesul lor de instruire. Acest proces constă în vizite și colaborări cu diverse entități conexe profesiei de designer (designeri, arhitecți, case de producție, fabrici, ateliere, oameni de branding și strategie de marketing, instituții publice etc.). În urma lui, studenții ajung să înțeleagă mai bine ce presupune designul antreprenorial și care sunt implicațiile complexe ale acestuia în dezvoltarea meseriei. De asemenea, este un bun prilej pentru colaboratori să cunoască potențialul școlii și pe cel al tinerilor studenți.

NOI

Pentru că la sfârșitul acestui an universitar nu a fost posibilă realizarea fizică a expoziției și nici a evenimentului NOI, echipa proiectului a căutat soluții care să răspundă nevoii studenților de a-și prezenta proiectele în fața unei audiențe. Așa s-a născut expoziția virtuală, care oferă un cadru de expunere potrivit contextului actual, în siguranță, dar totuși împreună. Utilizatorii pot vizita spațiul, se pot apropia de proiectele care le atrag atenția și pot citi detalii despre acestea și despre autorii lor. Cel mai important, expoziția virtuală este un proiect pilot, care poate fi dezvoltat astfel încât să devină un instrument util oricărei grupe de studenți în căutare de un spațiu expozițional adaptabil.  

NOI

Echipa proiectului:

Studenții 2019-2020: Diana-Teodora Dragomir, Iulia Enache, Raluca-Mihaela Lădaru, Cristina-Isabela Macovei, Laura-Eugenia Podaru, Ali Rafiei, Adrian Tonghioiu, Diana-Daniela Vîlceanu,

Profesori: Lector univ. drd. Carla Szabo, Asist. univ. drd. Ioan Olteanu, Lector univ. dr. Andrei Răducanu

NOI

*Proiectul face parte din expoziția Antifragile, care în cadrul Romanian Design Week 2020 va prezenta noi preocupări din lumea designului, prin inițiative și proiecte care au contribuit pozitiv la situația cauzată de pandemie.