Mergi la conţinutul principal
search

OPTIMEF VICTORIA

  • Artist Optimef
  • An 2020
  • Categorie Product Design
„Credem că brandul Optimef merită să renască. Vrem să amintim tuturor că în România s-au produs lucruri cool înainte să știm ce înseamnă cool. Mixăm elemente de design din anii ‘70 – ‘80 cu funcționalitatea de azi și tehnologia de mâine. Optimef este o fuziune între trecut și prezent. Fiecare obiect creat va conține întotdeauna o componentă nostalgică, dar și un element inovator. Calitatea și frumusețea unui obiect sunt strâns legate între ele, de aceea suntem foarte atenți la detaliile tehnice, materialele și tehnologiile pe care le folosim. Dincolo de originalitate, rafinament și caracterul timeless vrem ca produsele Optimef să inspire nu doar prin estetica lor, dar și prin povestea pe care o spun.”

- Andrei Morariu, Optimef*

01

Victoria este cel de-al doilea model de ceas creat de Optimef, ce reimaginează, atât prin nume, cât și prin design, istoria uneia dintre cele mai frumoase străzi din București, Calea Victoriei. Victoria păstrează inspirația de natură grafică și arhitecturală caracteristică brand-ului, povestind, de data aceasta, despre două clădiri emblematice ale Bucureștiului interbelic: blocul Adriatica și Casa Autonomă a Monopolurilor Statului. Construite în stil modernist în perioada dintre războaie, cele două edificii au măsurat timpul pentru bucureșteni pentru aproape 100 de ani. Inspirat de ceasurile care încă pot fi observate pe cele două imobile, modelul Victoria marchează orele fie prin decupaje în cadran, fie prin mici elemente extrudate din planul cadranului. Detaliile ieșite din scară, jocul discret de lumini și umbre, cât și contrastul cromatic fac din Victoria un obiect de design remarcabil prin estetică, și lizibil de la distanță, un detaliu specific ceasurilor stradale din secolul trecut. De inspirație retro, geamul bombat din sticlă safir și sistemul de prindere a curelei, fără telescoape, sunt redesenate într-o manieră contemporană. Curelele de piele ușor interschimbabile fac din Victoria un ceas versatil, perfect pentru o trecere rapidă de la o ținută business la una casual.

02

*Proiectul face parte din expoziția CHANGE, care în cadrul Romanian Design Week 2020 propune un exercițiu de regândire și redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.