Mergi la conţinutul principal
search

Orașul 1.5

  • Artist Grupul Orașul 1.5
  • An 2020
  • Categorie Architecture
„Pentru noi schimbarea este oportunitatea de restructurare, un „update” la versiunea 1.5. Că va fi scurtă, medie sau lungă, perioada de tranziție spre normalitate o să dureze totuși câteva luni, poate și un an. Noi suntem optimiști că lucrurile se vor schimba în bine. Aceste schimbări, care presupun distanțare fizică în primă fază, pot fi făcute astfel încât să susțină comunitățile și coeziunea socială. Unele pot fi tipuri de re-organizare spațială temporare și reversibile; altele pot fi intervenții necesare pe termen lung. Să reconstruim un oraș mai bun și bucuria și cultura de a fi împreună, dacă tot e un restart.”

- Grupul Orașul 1.5*

Orașul 1.5 este un proiect în derulare ce vrea să exploreze posibilitățile de a ne face viața mai ușoară în perioada următoare și, de ce nu, de a descoperi noi posibilități pentru o urbanitate mai eficientă, mai bună.

Orașul 1.5

Orașul 1.5

Pentru că urmează să înceapă școala, Grupul 1.5 și-a îndreptat eforturile către un plan coerent de reguli și metode de aplicare pentru o funcționare a unităților de învățământ în condiții de siguranță sanitară.

Orașul 1.5

Proiectul include: Școala 1.5, astfel încât copiii, mici și mari, să-și continue învățatul și joaca și Strada 1.5, care prezintă scenarii pentru recuperarea și reutilizarea unui tip de spațiu public de către oameni.

Orașul 1.5

Orașul 1.5

Echipa proiectului:

Cosmina Goagea, Constantin Goagea, Justin Baroncea, Ioana Naniș, Cristina Ginara, Alexandru Ivanof, Emanuel Birtea, Andrei Angelescu, Roxana Foell, Roxana Vasile, Viorel Niculae

Parteneri: Romanian Order of Architects - OAR and OAR Bucharest / 2020 Annual, VEM Lighting, Zeppelin design and Zeppelin magazine.

*Proiectul face parte din expoziția Antifragile, care în cadrul Romanian Design Week 2020 va prezenta noi preocupări din lumea designului, prin inițiative și proiecte care au contribuit pozitiv la situația cauzată de pandemie.