Mergi la conţinutul principal
search

ORIZONT360

  • Artist MORA.architects
  • An 2023
  • Categorie Arhitectură

Instalația ORIZONT360 urmărește un motiv simplu – legătura dintre om și comunitate. Ea simplifică orizontul într-o formă primară, o atmosferă inițial statică, pe care o împarte apoi oamenilor, defragmentând astfel o imagine comună. Omul reflectă, în final, asupra tuturor orizonturilor și devine conștient de rolul său într-o comunitate.

clădirea Millo Office clădirea Millo Office

Conceptul obținut pentru instalație este dictat de versatilitate deoarece instalația se potrivește în orice loc, în orice timp, în orice comunitate, dar cu toate acestea este diferită de fiecare dată. Soluția aleasă pentru realizarea instalației, mizează pe toate proprietățile reflexiei, fiind un panou din 162 de unități din stiplex, care se pot roti în jurul propriului ax. Aceasta interacțiune atrage atenția asupra contextului oglindit, iar prin atingerea și rotirea fiecărui element se propune materializarea ideii că pas cu pas, există certitudinea că oamenii își pot schimba perspectivele.

clădirea Millo Office clădirea Millo Office clădirea Millo Office clădirea Millo Office clădirea Millo Office clădirea Millo Office clădirea Millo Office clădirea Millo Office

Echipa:

Moraru Teodora-Alexandra - architect
Mihalachi Alexandru - architect
Nanu Iustinian - architect