Mergi la conţinutul principal
search

Owlight / 360 dispozitiv de iluminat pentru bicicletă

  • Artist Owlight
  • An 2020
  • Categorie Product Design
„Ca și produsul, caseta stabilește o relație foarte personală și intimă cu utilizatorul. Este un obiect abstract, dar totodată simplu, în care tactilul e foarte important. Cutia devine primul pas spre un nou tip de experiență. Stabilește așteptările pentru ce este Owlight și cum funcționează.”

- Sorin Magda, Owlight*

01

Owlight este un dispozitiv de iluminat pentru bicicletă care se montează în interiorul ghidonului. Atunci când nu este activat, este complet ascuns în interiorul ghidonului. Printr-o acționare mecanică click-clack, capătul dispozitivului pe care este montată sursa de lumină glisează în exterior acționând aprinderea unui LED.

Caracteristicile acestui dispozitiv sunt: vizibilitate extinsă (dispozitivul se poate roti 360 de grade pentru a putea fi reglată direcția razei de lumină), protecție maximă la acțiuni mecanice dar și protecție antifurt (singura parte expusă în exterior este butonul de declanșare confecționat din aliaj de titan TC4, ergonomie ridicată (mecanica simplă a dispozitivului îl face ușor de instalat și de manevrat).

02

03Owlight este un concept atât de bine definit, încât cutia nu e doar un ambalaj, ci urmează aceleași principii. Rezultatul este un obiect elegant, minimalist și care intrigă. Poate fi deschis într-o manieră similară cu Owlight, cu un sistem click-clack care oferă acces la mica comoară din interior. Butonul este marcat doar cu sigla, așa că utilizatorul trebuie să studieze cutia înainte de a înțelege cum funcționează.


Design: arh. Magda Sorin // Design tehnic: ing. Octavian Richea // Design grafic: Marius Roșu (United Pencils) // Packaging: FABRIK // Fotografii: Irina Marcovici


*Proiectul face parte din expoziția CHANGE, care în cadrul Romanian Design Week 2020 propune un exercițiu de regândire și redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.