Mergi la conţinutul principal
search

Pe trepte la școală

  • Artist A+noima
  • An 2022
  • Categorie Interior Design
„Suntem interesați să explorăm idei care au sens într-un anumit context, iar sens pentru noi au gesturile care fac ceea ce este necesar și rezolvă probleme, dar sunt și generoase. Ele oferă ceva mai mult decât ce se cere: mai mult spațiu, mai multă lumină sau doar bucurie. Vedem arhitectura ca pe un mijloc de îmbunățățire a calității vietii. Nu ne interesează să producem „imagini” frumoase, ci mai degrabă strategii care produc soluții adecvate. Ne plac spațiile care se pot adapta la evoluțiile contextului lor. Locuri care permit vieții să se întâmple de la sine.”

- Echipa A+noima*

a+ 1

„Pe trepte la școală” este un exercițiu de îmbunătățire a calității spațiului comun dintr-o școală din mediul rural, localizată în Icușeni, județul Iași. Holul școlii joacă un rol multifuncțional pentru elevi: este locul unde își schimbă încălțările și își lasă hainele dimineața, încăperea în care fac orele de sport și își petrec pauzele în anotimpurile reci, de asemenea și  sala în care se desfășoară festivități.

Aici a fost construit un amfiteatru, gândit și compus modular, ca un set de dulapuri mobile, care răspunde celei mai acute nevoi - depozitarea de materiale de lucru didactic, haine, încălțăminte. În același timp, organizează spațiul.  fluxurile și poate fi descompus și utilizat în multiple variante.


a+ 2

a+ 3

a+ 4

Pereții holului au primit o înfățișare veselă prin colorarea lor și transformarea în spațiu de expunere. Treptele amfiteatrului au devenit „inima” școlii, locul care îi adună pe copii la joacă - în pauze sau la studiu - în orele speciale, dar și pe părinți și profesori la serbări și festivități.

a+ 5

Echipa de proiect: Alexandra Berdan, Ancuța Costandache, Ștefania Borș︎

*Odată cu împlinirea a zece ani de Romanian Design Week, în 2022, sub tema #FORWARD, punem sub lupă importanța designului și a arhitecturii în proiectarea viitorului. RDW Digital Showcase este o colecție digitală de idei despre viitor și de proiecte recente, semnate de studiourile și designerii locali care au participat la festival de-a lungul celor 10 ediții.