Mergi la conţinutul principal
search

Plastic Stu_FF

  • Artist I’M UAU
  • An 2020
  • Categorie Multidisciplinary
„Plastic Stu_FF propune schimbare pe trei planuri diferite. Pe de o parte este vorba despre schimbarea de percepție asupra reciclării creative. Odată ce culegi rotițe de imprimantă din cutiile de carton din hală și le montezi pe un șasiu, ele încetează să mai fie gunoi sortat și devin piese de jucărie. Apoi, dacă jucăria devine subiectul unui capitol integrat într-o poveste despre transformare prin up-cycling, se schimbă în personaj. În final, în momentul în care aceste jucării-personaj ajung să fie asamblate pe stradă, pe blatul unui stand cu roți „parcat” pe Arthur Verona sau Edgar Quinet în cadrul Street Delivery București, putem începe să vorbim despre un alt tip de schimbare – schimbare socială, în care străzile orașului, odată pietonalizate, devin suport pentru workshop-uri în care copiii se joacă și își compun singuri jucăriile.”

- echipa I’M UAU*

„ ”

Plastic Stu_FF este un proiect demarat de studenți în parteneriat cu Ateliere Fără Frontiere. A pornit din hala Remesh, unde rafturile sunt pline cu piese de calculatoare sau plottere.

„ ”

Plastic Stu_FF este despre experimentare, reutilizare și joacă responsabilă. Design de jucării din gunoaie. În loc să arunci piese de plastic nefolosite, le poți recompune. În loc să cumperi o jucărie nouă, o poți asambla singur. O rotiță de imprimantă poate fi ori vertebra unui plotozaur tintofag, ori patina unui super erou, ori o piesă din mecanismul unui avion cu aripi din folii de tastatură.

„ ”

Pentru a evita posibile confuzii, piesele recuperate se sortează și distribuie în kit-uri de asamblare, pentru a fi apoi reconstruite împreună cu copii în cadrul unor workshop-uri coordonate de studenți. JURASSIC FAX, despre arheologia relicvelor tehnologice moderne, REC_MAN, o colecție de roboți ecologiști sau BUCK, Bucureștiul viitorului traversat de cartușe zburătoare și mobilat cu gherete din carcase de CD-uri.

„ ”

Echipa proiectului: Mihaela Butoi, Doriana Mărăşoiu, Ioana - Maria Naniș, Cristina Ginara, Alexandru Ivanof, Emanuel Birtea, Andrei Angelescu, Justin Baroncea, Andra - Maria Mîndru, , Sarah Stoenescu, Mihaela Dobre, Ioana Truşcă

Colaboratori: Ana Jantea, Marius Petre, Andreea Pîrvu, Eliza Cernătescu, Radu Marian Oprea, Raluca Ioana Oprea, Alexuță Răzvan, Enache Maria Oltea, Anca Gheonea, Ștefania Ciubuc, Marius Diaconu, Anastasia David Limona, Alexandru Condrea, Ioana Capotă, Iulia Panait, Sabina Nechita, Vlad Ciontu, Alexandru Voicu.

Parteneri: Ateliere fără Frontiere, Almalux

*Proiectul face parte din expoziția CHANGE, care în cadrul Romanian Design Week 2020 propune un exercițiu de regândire și redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.