Mergi la conţinutul principal
search
  • Artist Sebastian Comănescu & Sabina Nechita & Mihaela Butoi
  • An 2020
  • Categorie Multidisciplinar
„Procesul de conceptualizare și producție ia în considerare schimbarea ca element care relevă un set nou de problematici. Într-o paradigmă a lumii în perpetuă mișcare/ schimbare, proiectul își propune să privească procesul industrial al reciclării din perspectiva descoperirii unei plaje de oportunități, în loc să-l trateze ca pe un răspuns la o problemă. Prin grefarea unor designeri într-un proces industrial străin ia naștere un proces proactiv (în comparație cu un cadru reactiv – reacția la un exces de consum trebuie să fie o activitate de reutilizare/ reciclare).”

- Sebastian Comănescu & Sabina Nechita & Mihaela Butoi

Pulp

Parte cercetare, parte exercițiu de design critic, Pulp este rezultatul unor explorări în ceea ce privește reciclarea ca proces industrial. În principiu, și din punct de vedere al consumatorului, acest proces ar trebui să fie simplu: 3 containere, 3 culori, 3 tipuri de materie, găsește perechile și toată lumea câștigă. La o privire mai atentă, procesul își dezvăluie o sensibilitate extraordinară la condiții care țin atât de individ, cât și de industrie, în sine. O cutie de lapte poate contamina un lot întreg sau poate fi procesată împreună cu colile de hârtie, în funcție de locația în care este sortată și de lanțul tehnologic de care dispune fabrica care transformă materia reciclabilă în noi produse. 

Pulp

Pulp pune în prim plan o materie care poate fi numită exotică datorită faptului că, în teorie, nu ar trebui să existe; pulpa de celuloză care nu poate fi reciclată pe motiv că fibrele sunt prea uzate sau este contaminată cu elemente care nu pot fi procesate.

Pulp

*Proiectul face parte din expoziția CHANGE, care în cadrul Romanian Design Week 2020 propune un exercițiu de regândire și redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.