Mergi la conţinutul principal
search

RADAR #contează

  • Artist Romanian Artists Developing Alternative Realities (R.A.D.A.R.)
  • An 2020
  • Categorie Multidisciplinar
„Schimbarea a însemnat o oportunitate de a iniția mai devreme proiecte pe care le aveam deja în plan. Strategia noastră pe termen lung stabilită la finalul anului trecut a fost de a ne axa și mai mult pe educație și de a crea o infrastructură pentru scena de new media art prin dezvoltarea unor proiecte de anvergură, în care să implicăm și să provocăm artiștii români.
Am reușit cu adevărat să abordăm această direcție în momentul în care a trebuit să ne oprim în martie cu totul din ce făceam, să regândim calendarul de evenimente, să ne reevaluăm proiectele, rezultatele pe care le urmăream, întregul ritm de lucru și modalitatea prin care să interacționăm în continuare cu publicul nostru.

- Echipa RADAR*

RADAR

În noul context al pandemiei, în care sectorul cultural a fost și este greu încercat, RADAR #contează a reprezentat o inițiativă de responsabilitate socială și culturală, precum și un context favorabil de manifestare artistică adaptat prezentului. Pe de-o parte, și-a propus să vină în sprijinul scenei de new media art printr-un proiect de video-mapping și, pe de altă parte, să încurajeze oamenii să adopte măsurile de siguranță necesare la momentul respectiv, în timpul izolării. RADAR #contează a fost format din două ediții. Prima, #Contează #StămAcasă, a avut loc în București, în noaptea de Paște, și a reprezentat un apel la responsabilitate și conștientizare, îndemnând oamenii să stea acasă. Iar cea de-a doua s-a desfășurat la nivel național, de Ziua Eroilor, și a fost dedicată onorării și celebrării eforturilor eroilor din zilele noastre. Astfel, artiști de new media art din toată țara au proiectat din propriile case vizualuri pe fațadele clădirilor din vecinătățile lor, alături de mesaje transmise live de public, care au fost integrate în timp real în proiecții.

RADAR

Cele două evenimente au adunat 30 de artiști, 30 de animații și peste 47.000 de oameni care au urmărit live transmisiunile de pe rețelele sociale.

RADAR

Echipa proiectului: Sorina Topceanu, Mădălina Ivașcu, Mihai Cojocaru, Viorica Dan, Ruxandra Avram, Adrian Bulz, Carmen Stoleriu, Stay Sharp

RADAR

*Proiectul face parte din expoziția Antifragile, care în cadrul Romanian Design Week 2020 va prezenta noi preocupări din lumea designului, prin inițiative și proiecte care au contribuit pozitiv la situația cauzată de pandemie.