Mergi la conţinutul principal
search

Raionul Floreasca – Piața de pește

  • Artist LAMA ARHITECTURA
  • An 2020
  • Categorie Arhitectură
„Schimbarea pe care proiectul nostru o aduce pornește chiar de la concept, redefinind și amestecând conceptul de piață cu cel de restaurant, rezultatul fiind un hibrid contemporan.” 

- Echipa LAMA ARHITECTURA*

01

Preluând conceptul de piață de pește, amenajarea și-a propus să aducă diversitatea și atmosfera specifică, reunind pescăria, zona legume, vinuri, restaurant, bar, bar de pește, street food. Spațiul a fost tratat unitar, cu trimiteri la elemente din mediul acvatic. Fundalul e sobru, lăsând să iasă în evidență produsele, culorile acestora și inserțiile tematice de mozaic. Spațiul este deschis vizual către client, gătitul devenind spectacol. Plafonul de plasă face trimitere la geometria valurilor, volumele de peste bar la acoperirea specifică tarabelor piețelor. Mobilierul desenat special pentru acest proiect reia tema acvatică, ținând cont în același timp și de materialele specifice piețelor și bucătăriei și de o întreținere cât mai corectă: solzi de inox pentru finisajul parapeților, plasă metalică similară cutiilor de pescuit oceanic, mobilier fix din inox.

02

Proiectul a câștigat premiul secțiunii „Amenajări de Interior - Amenajări HORECA”, în cadrul „Anualei de Arhitectură București”, ediția 2019.


autori: arh. Dan Enache, arh. Călin Radu, arh. Andrei Alexa // birou de arhitectură: LAMA ARHITECTURA // executant confecții metalice, lemn: Bogdan Manda, Mihai Manda (Atelierele Bogman S.R.L.)


*Proiectul face parte din expoziția CHANGE, care în cadrul Romanian Design Week 2020 propune un exercițiu de regândire și redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.