Mergi la conţinutul principal
search

Reabilitare vilă Art Deco

  • Artist Claudia Motei
  • An 2022
  • Categorie Arhitectură
„Consider că sustenabilitatea este unul dintre cele mai semnificative concepte ale deceniului și influențează gândirea în design, planning și arhitectură. Eu mă concentrez pe integrarea principiilor de design sustenabil în munca mea, astfel încât să creez mai multă valoare pentru clienți și un impact negativ mai mic în mediu.”

- Claudia Motei

motei 1

Casa a fost construită în jurul anilor ‘30 și se remarcă printr-un stil modernist Art Deco, des întâlnit în perioada interbelică a Bucureștiului. Proiectul a presupus o intervenție amplă de reabilitare și consolidare, urmărind în același timp păstrarea imaginii arhitecturale. În această idee s-au păstrat o parte din elementele considerate valoroase atât la interior, cât și la exterior.

motei 2

motei 3

În același timp, nevoile evidente ale unei locuiri după standardele actuale au presupus o intervenție complexă asupra întregului interior. Designul de interior face referire la moștenirea clădirii din anii ‘30, într-o notă contemporană. La nivelul materialității, au fost folosite finisaje naturale precum marmura, microciment și lemn. Tonurile neutre și finisajele naturale se combină pentru a crea spații liniștitoare și profund primitoare.

motei 5

motei 4

Echipa de proiect: arh. Claudia Motei // Structura: ing. Șerban Asmarandei

*Odată cu împlinirea a zece ani de Romanian Design Week, în 2022, sub tema #FORWARD, punem sub lupă importanța designului și a arhitecturii în proiectarea viitorului. RDW Digital Showcase este o colecție digitală de idei despre viitor și de proiecte recente, semnate de studiourile și designerii locali care au participat la festival de-a lungul celor 10 ediții.