Mergi la conţinutul principal
search

Reinventarea Ceramicii

  • Artist TATAIEstudio
  • An 2020
  • Categorie Product Design
„Imprimarea 3D aduce o schimbare critică în procesul de fabricație, permițând producerea localizată a unei game largi de articole, rezultând într-o amprentă de carbon redusă. Această schimbare de paradigmă, în contextul economic actual, permite de asemenea democratizarea producției și a proiectării. Folosim un material ecologic, care este 100% reciclabil și nepoluant, argilă. Credem că aceasta este întruchiparea schimbării, preluând un mesteșug cu o tradiție de peste 10.000 de ani și reinventându-l prin noi tehnici de fabricație. Trebuie să înțelegem că această abordare nu înlocuiește artiștii ceramici, ci vine ca o extensie a abilităților lor. Nu încercăm să înlocuim tradiția, ci să o elevăm în secolul XXI.”

- TATAIEstudio

Reinventarea Ceramicii

Reinventarea Ceramicii are rolul de a educa și de a împărtăși cunoștințele studioului de proiectare și producție cu privire la fabricația digitală, ajutând în același timp la îndepărtarea temerilor cu privire la viitoarele tehnologii. Tehnologia ar trebui să fie înțeleasă nu ca o entitate de sine stătătoare, ci ca o relație simbiotică între om și mașină, o extensie a mijloacelor noastre creative, un instrument suplimentar care permite imaginației noastre să se manifeste prin frumusețe și varietate.

Reinventarea Ceramicii

TATAIEstudio își propune popularizarea și democratizarea designului digital în contextul românesc, punând la dispoziția publicului obiecte imprimate 3d de înaltă calitate, la prețuri accesibile, având în vedere un proces de producție verde cu deșeuri zero. Ca un obiectiv mai larg, echipa își propune să aducă la realitate conceptul de personalizare în masă și să uite de standardizare, făcând din obiectele printate 3d un produs normal, nu unul exclusivist.

Reinventarea Ceramicii

Echipă proiect:

Designer/arhitect: Andrei-Ducu Predescu, Alexandra Pasare

Specialist marketing: Camelia Anghel

*Proiectul face parte din expoziția CHANGE, care în cadrul Romanian Design Week 2020 propune un exercițiu de regândire și redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.