Mergi la conţinutul principal
search

Rosetti Butique Aparthotel

  • Artist Enterprise A&D
  • An 2023
  • Categorie Arhitectură

Poziționat într-un țesut eclectic, printre clădiri vechi și noi, într-o varietate de scară cum numai Bucureștiul poate să ofere, Rosetti Apart Hotel este o prezență discretă, de scară redusă, ascuns în spatele statuii lui I.L. Caragiale. Caracteristicile lotului, îngust și adânc, constrângerile urbanistice și prezența unei case vechi au modelat arhitectura acestui imobil.

ADNBAADNBAADNBAADNBADin casa veche au fost păstrate elementele valoroase, fațadele principale și cupoleta cu iz oriental. Trei finisaje majore definesc volumele: tencuiala tradițională a casei vechi, zona de piatră de Vrata care creează o discontinuitate la nivel de finisaj între nou și vechi și placarea cu fibro-ciment alb a volumului din spate, în consolă. Pe fațada de Est sunt imaginate o serie de balcoane franțuzești de formă organică care ies discret din planul fațadei rezultând un joc de umbre pe aceasta. Arhitectura fațadelor este una a detaliilor și a umbrelor, create de riflaje, balustrade, și balcoane franțuzești.

ADNBAADNBAADNBAADNBAADNBAADNBA

Echipa:
Main author: arch. Carmen Tanase
Co-author: arh. Andrei Egli,
Contributors: arh. Elena Gheorghita, Structural Engineering: Energoproiect, ing. Adrian Zecheru and Ing. Cristian Arvinte, Installations: Mid Install
Client: Concord Holdings

Photo credit:
Vlad Pătru