Mergi la conţinutul principal
search

Sală multifuncțională, Bistrița

  • Artist Dico și Țigănaș
  • An 2023
  • Categorie Arhitectură

Sala polivalentă din Bistrița este una dintre cele mai recente realizări ale echipei. Deși doar de dimensiuni medii, clădirea combină experiența și inovațiile funcționale și formale, dezvoltate ca teme principalele care constituie semnătura biroului. Proporționarea și ierarhizarea spațiilor interioare, precum și relațiile dintre ele sunt optimizate pentru a obține eficiența necesară pentru un astfel de echipament multifuncțional. Relația dintre interior și exterior este fundamentală, fiind exploatată din toate spațiile posibile, cu excepția sălilor de joc, unde interiorizarea este implicită.

clădirea Millo Office clădirea Millo Office

Transparența protejată de radiația solară directă este asigurată de elementele de tablă perforată, care se comportă ca elemente ale ordinului arhitectural. Întâlnirea construcției cu solul se face printr-o bază permeabilă, care distribuie accesele. Volumele principale plutesc deasupra acesteia și îmbracă volumul central al sălii propriu-zise.

clădirea Millo Office clădirea Millo Office clădirea Millo Office clădirea Millo Office clădirea Millo Office clădirea Millo Office clădirea Millo Office

Echipa:

arh. Șerban Ţigănaş, ing. Florin Dico, arh. Alexandrina Kiss (Șef proiect)

Echipa de proiectare : arh. Iulia Stăncicu
arh. Maria Buiga
ing. Ioan Iov
ing. Ciprian Cătinean
ing. Samuel Bunea
ing.Marius Vincze
ing.Remus Păcurar

Foto:
Alexandra Bendea