Mergi la conţinutul principal
search

Stadionul Naţional de Rugby ARCUL DE TRIUMF

  • Artist Dico și Țigănaș
  • An 2021
  • Categorie Arhitecture

Este al cincilea stadion proiectat de biroul Dico și Țigănaș. Unul dintre principiile folosite pentru realizarea conceptului a fost distribuția cât mai disipată perimetral a funcțiunilor, acceselor și circulațiilor noului stadion.

STADION RUGBY

În plan a fost preluată forma triunghiulară și direcția ipotenuzei descoperite la clădirea COSR. Același triunghi isoscel devine elementul de colț al volumului tribunei principale, ca un accent necesar, în contrapondere cu clădirea bisericii Cașin.

STADION RUGBY

 O caracteristică ce a fost urmărită prin design a fost aceea de a lucra cu forme mari și linii clare. Este exact opusul intențiilor inițiale de fragmentare a volumelor, pentru a face ca scara stadionului să se diminueze.

STADION RUGBY

Ansamblul apare ca o singură construcție din mai multe componente: stadionul propriu-zis, cu gradene care formează tribunele; corpul principal de la tribuna vest, destinat sportivilor, oficialilor, presei și tehnicienilor, hotelul, parcajul subteran și corpul destinat celebrării rugby-ului românesc.

STADION RUGBY

PROJECT TEAM:

Autori principali – Florin Dico, Șerban Ţigănaş, şef de proiect - Levente Kornis

Arhitectură : Dico şi Ţigănaş b.p. S.R.L. - Claudia Focşa, Sorin Trif, Denisa Petruş, Bogdan Dico, Oneţiu Ciprian, Lorant Miklos, Adina Merloi, Alexandru Zaharia , Alexandru Trofin, Andrei Spoială, Carmen Brădăţeanu, Sabina Bolboacă, Marta Fodor

Photo Credits: Cosmin Dragomir