Mergi la conţinutul principal
search

Timemongers

  • Artist Maria Surducan
  • An 2023
  • Categorie Illustration

Basmele sunt incantații care modifică realitatea. Un motiv recurent este manipularea timpului, conceput pentru a corecta mersul lumii în moduri neașteptate - oferind în același timp alinare ascultătorilor. Acest pachet de tarot se bazează pe trei astfel de povești: ”Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” și ”Balaurul cu șapte capete”, ambele culese de P. Ispirescu, plus” Pasărea și merele de aur”, culese de G. Crețu. În aceste povești, nemurirea poate fi găsită în mijlocul unei păduri fermecate, Amurgul, Miezul nopții și Zorii pot fi opriți din drumul lor, iar linia timpului poate fi împărțită în trei.

Maria Surducan

Inspirat de basmele est-europene despre manipularea timpului, acest pachet oferă o interpretare radicală a Tarotului, diferențiindu-se de edițiile Rider-Waite. Conceput în primul rând ca un obiect de colecție, pachetul de cărți urmează structura Tarotului francez. Poate fi folosit fie ca un set obișnuit de cărți de joc, fie ca un instrument de storytelling/divinație.

Maria SurducanMaria SurducanMaria SurducanMaria SurducanMaria SurducanMaria SurducanMaria SurducanMaria SurducanMaria Surducan