Mergi la conţinutul principal
search

Vitraliu – un sistem de semnalizare

  • Artist Adelina Butnaru, Canel-Averna (Cécile Canel & Jacques Averna)
  • An 2021
  • Categorie Multidisciplinar

În întreaga lume, semnalizarea magazinelor prin lumini consumă o cantitate semnificativă de energie electrică. Este timpul să ne imaginăm soluții mai ecologice, produse la nivel local și mai durabile decât neonurile și LED-urile.

Vitraliu – un sistem de semnalizare

Vitraliile sunt un meșteșug transeuropean, împărtășit de țări de secole. De la biserici până la arta contemporană, vitraliile au fost reinventate recurent, datorită calităților lor de înfrumusețare a imaginilor și distribuire a luminii. Semnalizarea cu vitralii înseamnă a imagina o nouă modalitate locală de a produce semne și obiecte, bazată pe o rețea de artiști specializați în vitralii.

Vitraliu – un sistem de semnalizareVitraliu – un sistem de semnalizare

Canel-Averna au propus colaborarea, cerându-i Adelinei să creeze partea de design de informație și ilustrație pentru un salon de coafat, un hotel și o brutărie/patiserie – ulterior adaptate pe vitralii. Canel-Averna au gândit un sistem ușor de montat vitraliul pe peretele ce urmează a fi semnalizat, printr-un cadru metalic minimalist, ce pune în valoare partea vizuală.

Vitraliu – un sistem de semnalizare

PROJECT TEAM:

Cécile Canel – Product Designer – a conceput mecanismul ramei de metal, pentru o montare facilă a semnului
Jacques Averna – Product Designer – a conceput mecanismul ramei de metal, pentru o montare facilă a semnului
Adelina Butnaru – Graphic Designer – a creat designul ilustrațiilor aflate în interiorul sistemului de montare, pentru multiple utilizări.