Mergi la conţinutul principal
search

Viziere.ro

  • Artist Nod makerspace
  • An 2020
  • Categorie Product Design
„Fiecare membru al echipei era implicat în alte proiecte, dar atunci când a simțit nevoia s-a implicat trup și suflet în Viziere.ro. Echipa s-a format organic din dorința de a ajuta acolo unde era o nevoie acută. Schimbarea a constat în a lăsa ce făceai înainte și a te ocupa de acest proiect care a ajutat mii și mii de cadre medicale.”

- Echipa Nod makerspace*

Viziere.ro este un proiect național de succes, sută la sută bazat pe voluntariat, care a adunat peste 2600 de voluntari din toate colțurile țării, care au produs și distribuit gratuit până acum peste 332425 de viziere.

Viziere.ro

Ideea a apărut în luna martie, într-un atelier din București, unde inițiatorii au proiectat o vizieră pentru a veni în sprijinul persoanelor care se confruntau cu provocarea de a fi în prima linie în contextul COVID 19.

viziere.ro

Au prototipat o vizieră de protecție a feței, a cărei durată de fabricare este foarte mică și din materiale care sunt ușor de procurat. Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera concepută este gratuită și disponibilă în măsura posibilităților de producție. Scopul lor principal a fost să trimită viziere acolo unde a fost nevoie, concret, să le doneze în măsura în care au obținut sponsorizări. Ideea inițială a proiectului a fost să producă și să doneze 10000 de viziere gratuit către cadrele medicale din prima linie în lupta cu COVID-19. Pentru că cererile continuau să vină și nevoia era extrem de mare, makeri, ateliere, centre CNC, fundații și ONG-uri din toată țara s-au alăturat inițiativei și au pus la bătaie resursele, timpul și know-how-ul lor pentru a ajuta. 

Viziere.ro

Echipa proiectului:

Mihai Toma (The CRAFT), Cristiana Bogățeanu (Colors in Projects), Florin Cobuz (Nod makerspace), Alex Funduianu, Andra Dumitriu (Nod makerspace), Cristina Ionică (Nod makerspace), Loredana Hatingher (Mercury360), Madi Costache, Andreea Petrescu, Augustina Iurkovski, Diana Elena Ionescu, Ioana Alexandra Radu, Bogdan Maltezeanu, Cristian Persu, Teodor Blidaru, Rares-Bogdan Baloi, Adrian Popa, Călin Dumitru, Raul Tanasie, Andrei Constantin Lixandroaia, Cosmina Dena

Au făcut parte din echipa inițiatoare: Vlad Macelaru, Alexandru Solot, Ionut Moldovanu, Costin Costea, Elena Calimac, Daniela Neagu, Michael de Borst, Stephan Tarachiu, Mirona Costea

viziere.ro

*Proiectul face parte din expoziția Antifragile, care în cadrul Romanian Design Week 2020 va prezenta noi preocupări din lumea designului, prin inițiative și proiecte care au contribuit pozitiv la situația cauzată de pandemie.