Mergi la conţinutul principal
search

Zestrea

  • Artist Zestrea
  • An 2020
  • Categorie Graphic Design
„Zestrea este un omagiu, dar și o replică adusă tradițiilor, făcut cu drag de o echipă românească. Este primul joc de societate românesc finanțat cu succes pe Kickstarter.”

- Echipa Zestrea*

Zestrea este un joc amuzant, pentru 3-6 jucători, despre măritat mândre și însurat feciori. Toţi jucătorii sunt Boieri, fiecare având un domeniu. Aici locuiesc ţăranii care lucrează Pământul. Scopul jocului este să ai cea mai multă Zestre după trecerea Vremurilor Grele.

Zestrea

Zestrea

Zestrea prezintă tradiții arhaice românești într-un mod amuzant, universal și deschis, care promovează egalitatea și colaborarea dintre vecini și familii. Prin design și concept grafic, jocul surprinde o imagine bazată pe de realitatea vieții tradiționale românești, într-o manieră relaxată și afectuoasă, dar care satirizează uneori vechile metode de întemeiere a unei familii și munca pământului sub oblăduirea boierească.

Zestrea

Zestrea

În rolul de Boieri, jucătorii acționează ca agenți ai schimbării și modernității în contextul unui stat ficțional inspirat de România rurală. Ei trebuie să gestioneze Vremurile Grele care se abat asupra tărâmului (de la Comunism, care le confiscă și redistribuie averea, la Capitalism, trecând prin Potop și invazii). „Așteptările tradiționale” sunt subminate prin opțiuni moderne (ca de exemplu familii monoparentale sau cupluri de același sex).

Zestrea

Zestrea

Zestrea


game designers (Horaţiu Roman, Alex Paţiu) // ilustrator (Maria Surducan) // publisher (Laura Bularca)


*Proiectul face parte din expoziția CHANGE, care în cadrul Romanian Design Week 2020 propune un exercițiu de regândire și redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.