Mergi la conţinutul principal

Crafting Futures

  • Sâmbătă, 25 Mai - 13:00
  • Clădirea BCR din Piața Universității

Crafting Futures e o inţiativă British Council de a sprijini viitorul meşteşugurilor în jurul globului. Ca un prim pas spre implementarea programului în România, British Council îi invită pe cei interesați de viitorul meșteșugului la o discuţie de contextualizare, urmată de o masă rotundă a profesioniştilor, în jurul contextului local și al modului în care acesta poate fi sprijinit.

Invitaţi: British Council

Durata: 2 ore

Crafting Futures este o iniţiativă British Council de a sprijini viitorul meşteşugurilor din jurul globului. Ca un prim pas spre implementarea programului în România, British Council îi invită pe cei interesați de viitorul meșteșugului la o prezentare a proiectului, urmată de o masă rotundă a profesioniştilor în jurul contextului local și al modului în care acesta poate fi sprijinit.

Vorbitori:

KENDALL ROBBINS (Programme Manager British Council Architecture Design Fashion) – Kendall programează, curatoriază, produce și comisionează evenimente și expoziții de arhitectură, design și fashion, la care se adaugă rolul de advisor pentru lucrările de fashion internaționale ale British Council. Programele sale se concentrează în prezent pe viitorul fashionului, meşteşuguri și patrimoniu cultural, economii fashion în dezvoltare și educația în fashion design. Kendall a conceput programe precum Crafting Futures, Fashion DNA, Common Thread și Graduate Fashion Week International Residency Award.

MARLENE STANCIU – Marlene este un antropolog specializat în politici culturale (MA City University London, 2008), ce s-a concentrat în munca sa pe arhivarea memoriei prin colectarea şi expunerea de asocieri afective în proiecte menite să transfere înţelepciune arhaică şi har în cultura contemporană. Marlene este fondatoarea și, alături de Alex Herberth, managerul KraftMade, un studio de design românesc înființat în 2013, cu accent pe lemn, textile şi patrimoniu. instagram.com/kraft_made
 

Înscrierile la această conferință sunt gratuite și se fac la acest link.