Mergi la conţinutul principal
search

Ana Kun, despre Jurnal de virus, parte din expoziția Antifragile din cadrul Romanian Design Week

  • 24 August 2020
  • News

În așteptarea celei de-a opta ediții a Romanian Design Week, care va avea loc în perioada 11-20 septembrie, am decis să vă prezentăm o parte dintre proiectele ce vor putea fi văzute în expoziția Antifragile. Aceasta va prezenta noi preocupări din lumea designului, prin inițiative și proiecte care au contribuit pozitiv la situația actuală cauzată de pandemie.

Astăzi vorbim cu Ana Kun despre Jurnal de virus.

Jurnal de virus / Alina Andrei & Ana Kun & Dan Perjovschi & George Roşu

Photo credit: Alina Andrei & Ana Kun & Dan Perjovschi & George Roşu

  1. Cum a fost pentru tine experiența de a lucra la un proiect ale cărui rezultate sunt transmise către public în timp real? Este primul proiect de acest gen la care ai participat?

A fost o comunitate de artiști care a reacționat la ceea ce ni se întâmpla nouă, tuturor. Am putut să procesăm împreună niște experiențe similare, ceea ce a fost terapeutic. Nu e primul proiect de tip jurnal desenat colectiv. Particip la Norma de la Balamuc de câțiva ani, chiar dacă nu mai e un desen pe zi, ci un desen la zi.

  1. Ce alte proiecte/ reacții ale creativilor locali sau internaționali ai apreciat în perioada asta?

Îmi plac inițiativele care fac din purtatul măștii un statement: masca devine o pancartă, arată în loc să ascundă. Mișto!

  1. La ce proiecte lucrezi în prezent?

Alături de patru artiști, doi producători de hrană și o bucătăreasă, sunt într-un proiect în care vom găti și experimenta împreună. De capul meu lucrez pentru o expoziție în toamnă, la Spațiul Indecis, în Timișoara. Plus alte câteva proiecte mai mici.

4.       Cum îți imaginezi că va arăta lumea peste 5 ani? Cât de mult vom fi învățat din această criză?

Îmi lipsește perspectiva acum. Probabil mondial nu se vor schimba destule: politica de mediu, producția de hrană, protecția socială etc. Dar se schimbă la nivel personal lucruri de care încă nu suntem pe deplin conștienți. Am căzut cu bicicleta și m-am speriat numai în momentul în care cineva m-a apucat de braț ca să mă ajute să mă ridic. Noul tabu.

 

Expoziția Antifragile va avea loc la Galeria Sector 1 (Combinatul Fondului Plastic) și va fi dezvoltată în parteneriat cu Zeppelin Design - Cosmina Goagea, Justin Baroncea, Constantin Goagea.

Romanian Design Week 2020, un eveniment prezentat de The Institute și UniCredit Bank, va dezvolta anul acesta o ediție specială, menită să evidențieze rolul esențial al designului în proiectarea unui viitor mai bun, într-o perioadă în care creativitatea a devenit mai importantă ca niciodată. Festivalul abordează SCHIMBAREA, temă anunțată încă de la începutul anului, actualizându-și discursul și proiectele prezentate în acord cu transformările și contribuțiile aduse de industriile creative în perioada pandemiei, sub titulatura CHANGE 2.0.