Mergi la conţinutul principal
search

Call for entries RDW Digital Showcase & Concept Store

  • 25 Februarie 2022
  • News

Anul acesta, prin intermediul ediției aniversare a festivalului Romanian Design Week, sub tema #FORWARD, ne-am propus să subliniem importanța designului în proiectarea și conturarea viitorului. Ne dorim, așadar, să accentuăm încă o dată importanța colaborărilor și a organizațiilor locale care dezvoltă proiecte și produse destinate industriilor creative, prin dezvoltarea unei serii de producții culturale, expoziții și instalații, curatoriate și produse alături de aceștia și reunite în spațiile expoziționale, precum și în spațiile outdoor și în spațiile alternative din cadrul Combinatului Fondului Plastic. Totodată, vrem să demonstrăm importanța comunităților creative în co-crearea orașului, prin repunerea în circuitul cultural a Așezămintelor Brătianu, dar mai ales printr-o serie de evenimente satelit, care vor trasa programul și harta RDW 10 ani. 

Astfel, programul ediției aniversare de 10 ani RDW va reflecta rezultatele parteneriatelor strategice pe care The Institute le-a stabilit cu instituții, organizații și entități care contribuie permanent la dezvoltarea scenei creative locale, printre care: Reprezentanța Comisiei Europene în România, Institutul Cultural Român, OAR București, Uniunea Artiștilor Plastici, Asociația Baza. Deschidem orașul, NOD makerspace, ARCEN, Institutul Francez din România, Institutul Liszt - Centrul Cultural Maghiar București sau Centrul Ceh.

Tot în cadrul RDW 2022, ce se va desfășura în perioada 13 - 22 mai, lansăm Digital Showcase, o colecție digitală cu idei și proiecte de design local. Proiectul, lansat în lipsa apelului și expoziției anuale de proiecte best of, invită toți designerii care au fost expuși de-a lungul celor nouă ediții Romanian Design Week să propună cel mai relevant proiect pe care l-au semnat până acum până la data de 1 aprilie.  Mai multe despre cum poți face parte din acest demers găsești aici.

Pe lângă Digital Showcase, lansăm și cel mai mare Concept Store din București, care vine în completarea misiunii RDW, anume aceea de a încuraja publicul să consume produse și servici românești, generate din sfera designului și a arhitecturii. Produsele pot fi propuse aici.

Pentru mai multe detalii despre ediția de anul acesta, precum și despre platforma digitală dedicată celor mai recente proiecte locale de design, ne poți urmări pe paginile de instagram și facebook și ne poți contacta și pe hello@romaniandesignweek.com.