Mergi la conţinutul principal
search

Davide Radaelli: Designul are șansa, și poate chiar obligația, de a inspira oamenii și de a-i atrage către un stil de viață mai sănătos

  • 02 Februarie 2021
  • News

RDW 2021 își propune să investigheze și să deconstruiască procesele colaborative și multidisciplinare, pentru a descoperi cum să le aprofundăm, normalizăm și scalăm la nivel de proiect, de cartier, de societate.

În acest context, am vrut să vorbim cu unii dintre cei mai calificați specialiști în domeniu la nivel internațional, pentru a sublinia importanța de a privi designul și industriile creative printr-un filtru analitic, de a înțelege rolul și importanța acestora în societatea actuală și de a porni un dialog despre viitor.

„Cred că în acest moment al istoriei noastre, designul are șansa, și poate chiar obligația, de a inspira oamenii și de a-i atrage către un stil de viață mai sănătos și sustenabil. Acest lucru nu poate fi realizat doar de designeri, trebuie să fie un efort colectiv: de la producători la distribuitori, de la politicieni la oricare dintre noi, în calitate de consumatori”, ne-a mărturisit Davide Radaelli, consultant de design pentru branduri internaționale, în domenii precum designul de produs și designul interior, dar și designul expozițional și comunicare.

Davide Radaelli (1977), a absolvit secția de Design în cadrul Universității Politehnice din Milano și locuiește, în prezent, tot în Milano.

Davide este proprietarul și directorul creativ al brandului italian de papetărie Writeground, înființat în 2016 cu scopul de a dezvolta produse de papetărie de ultimă generație. Pe lângă faptul că este designer și antreprenor, Davide Radaelli a lucrat ca scenograf pentru reclame și filme și este, de asemenea, lector în unele școli de design (Universitatea Politehnica din Milano, poli.Design, Istituto Marangoni).