Mergi la conţinutul principal
search

De #RDW ieșim la Combinat

  • 28 Aprilie 2022
  • News

RDW 2022 va transforma spațiul outdoor din cadrul Combinatului Fondului Plastic într-un micro-oraș al artelor și designului, ce va oferi vizitatorilor un program zilnic de activități, instalații interactive, muzică și evenimente, precum și o zonă dedicată cu food & drinks, la adresa din Băiculești 29. 

La Combinat dăm întâlnire cu designul și multiplele lui discipline nu doar comunității creative, ci tuturor celor care vor să se bucure de o vacanță urbană. Ne vedem în piațetele înverzite și umbrite, sau sus pe gradenele panoramice, ce au fost amenajate pornind de la conceptul echipei BAZA. Deschidem Orașul, cu sprijinul partenerilor festivalului UniCredit Bank, Art Property Development și Art Property City.  

curte

"În timpul plimbărilor prin curtea Combinatului Fondului Plastic ne-a fost greu să trasăm o linie clară între artă și rămășițe, organizare și haos, valoros și nevaloros. Această ambiguitate ni s-a părut caracteristică locului, dar și utilă. Ne-am decis să recuperăm din lucrurile interesante, împrăștiate peste tot aranjându-le în «grămezi» cu semnificații noi. «Grămezile» au fost adunate pe un parcelar de parcare – un inidiciu către potențialul spațiului public din centrul orașului, acoperit acum de mașini", povestește echipa BAZA. Deschidem Orașul. 
   
Serile la Combinat vor fi animate de programul RDW Social, propus de Black Rhino Radio și cei peste 25 de DJ invitați, iar cele 3 baruri, dintre care unul special Absolut, și van-urile SmokărealăSatisfry și Friddi vor avea grijă ca experiența @RDW să fie completă. 

Ne-am asigurat că poți veni fără mașină: la Combinat avem parcare Lime, iar Urban Monkey ți-a pregătit parcări de biciclete, în cazul în care vii pe biclă. 

Odată ajuns @RDW, la Combinat, vei putea face și shopping, pentru că vom amenaja cel mai mare concept store de design românesc, care va avea una dintre cele mai generoase și complexe selecții de design local de obiect, grafic și vestimentar, în Galeria Senat.

Și pentru că ne dorim ca vizitatorii să revină pe parcursul RDW, vom avea un program diferit în fiecare zi, cu lucruri noi ce pot fi descoperite, atât outdoor, cât și în cele 6 expoziții și în numeroasele instalații realizate cu suportul partenerilor festivalului IQOS, Ford România, ASAP, H3

O intervenție surpriză va fi cea semnată de studioul ceh Herrmann & Coufal și susținută de Centrul Ceh. 

Festivalul va fi deschis în perioada 13-22 mai, de luni până vineri între orele 12-22 și sâmbătă-duminică între orele 10-22. Biletele pot fi achiziționate prin rețeaua Eventbook, atât online, cât și offline, precum și la fața locului. Accesul va fi gratuit pentru copii, elevi, studenți și pensionari.

Combinatul Fondului Plastic va fi parte și din circuitul oficial Noaptea Muzeelor, astfel că RDW 2022 va fi deschis publicului larg și va putea fi vizitat pe 14 mai în program prelungit, până la miezul nopții. 

Concept 
Grămada aranjată

Design
Asociația Baza. Deschidem orașul
Alexandru Belenyi
Maria Duda
Irina Niculescu
Matei Bogoescu
Daniela Ioniță

Construcție 
A&M Set Services SRL
Mugur Sabo
Top Event