Mergi la conţinutul principal
search

Descoperă Bucureștiul prin ochii tinerei generații de creatori: Colecția de merch UniCredit Bank x RDW 2024

  • 28 Mai 2024
  • News

Romanian Design Week și UniCredit Bank, partenerul principal al festivalului, sunt mândri să prezinte colecția de merch oficială a ediției 2024, creată special pentru a celebra tema festivalului: "Unlock the City".

 

Colecția este rezultatul unui concurs de ilustrație adresat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Tema concursului a invitat participanții să exploreze și să evidențieze frumusețea, diversitatea și esența Bucureștiului prin imaginația lor, transpunând viziunea lor unică în ilustrații care vor anima festivalul timp de 10 zile.

 

În urma procesului de selecție, din cele 41 de înscrieri eligibile, au fost desemnați cei doi câștigători - Victoria Bagrin, cu proiectul „Cu de toate” și Alex Titus Antonescu, cu proiectul „City Explore”. Aceștia își prezintă ilustrațiile în cadrul colecției capsulă de merch UniCredit Bank x RDW 2024 și, mai mult de atât, vor avea șansa se bucure de experiența Vienna Design Week, în septembrie 2024. De asemenea, fiecare câștigător va primi și suma de 500 euro pentru ilustrația selectată, ce reprezintă remunerația cuvenită pentru drepturile cedate.

Pentru Titus, ideea de "Unlock the City" este strâns legată de explorare, descoperire, plimbări și descoperirea necunoscutului. Ilustrația sa surprinde zumzetul orașului, vastele posibilități și haosul organizat care îl inspiră în creația sa. Pentru Victoria, ideea ilustrației este bazată pe stilistica personală, și anume amestecul de artă din anii 80-90 și arta “nouă”.

 

Titus Alex Antonescu

Titus Alex este ilustrator și designer grafic din București. Lucrările sale au de multe ori o tentă umoristică, sunt viu colorate și atrag privirea, dar în același timp au și o prezență puternică, cu o simbolistică bine definită. Este reprezentat de către Anna Goodson Illustration Agency, iar astfel arta sa a pătruns pe piața internațională; de la proiecte de carte, artă murală și afișe, până la ilustrații pentru identitatea orașului Quebec și colaborări cu New York Times sau Canada Life.

 

Victoria Bagrin

Victoria lucrează ca tattoo artist și în paralel se dezvoltă ca designer grafic. De-a lungul timpului a fost implicată în diverse cluburi de artă și școli profesionale, iar în prezent este studentă la Facultatea de Arte plastice și Design, specialitatea Grafică, Universitatea Pedagogică de stat „Ion Creangă”, Chișinău. Arta a fost prezentă în viața ei încă din copilărie, când visa să creeze lucruri noi, interesante, care să provoace și să dea de gândit.

Colecția de merch RDW x UniCredit 2024 include tricouri, tote bags și agende, toate produse în stoc limitat și disponibile spre vânzare la căsuța roșie UniCredit Bank din cadrul RDW Exhibition, situată în clădirea monument a fostului restaurant CINA de pe strada Benjamin Franklin 10.

Nu rata șansa de a achiziționa un obiect unic care celebrează talentul tinerei generații de creatori români și contribuie la sprijinirea proiectelor viitoare ale Romanian Design Week!

 

Programul Căsuței roșii UniCredit Bank x RDW

  • Luni-vineri, 12:00-22:00
  • Weekend, 10:00-22:00

 

Concept, styling, communication by @GAVRILAFASHIONTELLERS

Fotograf: @andreiserbahn

Modele: @ruxienache @n3fertiddy

Romanian Design Week este un proiect The Institute, prezentat de UniCredit Bank.