Mergi la conţinutul principal
search

Epretext prezintă la #RDW10: “Valuable Objects”

  • 26 Aprilie 2022
  • News

Expoziția "Valuable objects / Obiecte prețioase", îngrijită de arh. Adela Maria Marius, fondatoare a galeriei Epretext, prezintă artiști și designeri români care prin practica lor reconstruiesc industrii și reașază valori. Menită să depășească simpla apreciere asupra formelor, expoziția țese, naște și urmărește parcurgerea de la schiță până la obiectul final, urmărește procesul de devenire a obiectelor. 
Construită în jurul temei - casă, expoziția se citește prin camere, mici insule intime ce se apropie de vizitator și reașază valorile designerilor români.

epretext


Printre designerii prezentați în expoziție se află:

Ana Adam

Un proiect colaborativ inițiat de Epretext, care i-a implicat pe Ana Adam, Gruni & Lun. Seria este compusă din 3 povești diferite. Fiecare a fost desenată manual de Ana Adam pe 4 farfurii ceramice, fiecare reprodusă într-un număr limitat (4 + 1AP).

ana adam

Mircea Cantor

O colecție de eșarfe din mătase, produse în serie limitată de 45 de bucăți, într-o colaborare cu Innangelo – au fost pentru prima dată expuse la Colette în Paris – sunt inspirate de știrile mondiale și de motive folclorice românești și apelează la simbolistica sforilor.  

mircea cantor

O pereche unică de pantofi Adidas, pictați de Mircea Cantor cu motivul amprentei-ADN-ul artistului.  

Acquila Non Capit Muscas - prima litografie realizată pentru ArtEditions.ro pe hârtie Fabriano Artistico, 50 x 70cm. Este inspirată de filmul artistului, Aquila Non Capit Muscas din 2018.

My Words Are Ropes – a doua lucrare art edition pentru ArtEditions.ro inspirată de lucrarea sa Dior-Bihor și folclorul românesc. 

mircea cantor

Cosmin Florea

Inspirată de pasiunea sa pentru natură, această serie de vaze de mari dimensiuni, sculpturale, redă forma organică a naturii. 

Metafore delicate de design, manufacturate din gresie albă, aceste vaze pot fi folosite acasă pentru a pune în evidență frumusețea plantelor în două moduri diferite: ca piese decorative de sine stătătoare sau ca un suport pentru aranjamentele florale. 

Glazurate doar la interior pentru a le face etanșe, exteriorul este natural și pune în lumină textura.  

cosmin floarea

Ami Amalia X Cosmin Florea

Pelerina semnată de cei doi este făcută din lână merino extrafină și reprezintă o colaborare inspirată de Epretext în 2021.

ami amalia

Constantin Flondor

Trigona – lampă de birou

Fabricată din oțel, într-o serie limitată de 10 bucăți, fiecare semnată și numerotată de artist, lampa Trigona are la bază o sculptură originală a artistului, din 1974. 

Trigona a fost creată în două dimensiuni diferite și este inclusă în colecții private sau ale unor muzee, precum MUMOK din Viena. Lucrarea a fost mărită și la scară monumentală, una dintre aceste versiuni fiind instalată în Timișoara, iar o alta, cu o înălțime de 4,5m, la Reșița. 

Poliedrele lui Platon - Art Edition

Prima serie de litografii multicolore, tipărite manual offset, pe hârtie handmade, 50 x 35cm, 1971-2017. Lucrarea include 3 schițe diferite, realizate în 1971 despre Poliedrele lui Platon.

Peter Jecza

Sculpturi ceramice

Sculptorul Peter Jecza a fondat Muzeul Jecza în 1996. Muzeul produce această serie din ceramică albă, care face ca lucrările sale să fie accesibile tuturor iubitorilor de artă, care doresc să se bucure de frumusețea sculpturii moderne, create pentru un accent de lux, de zi cu zi. 

peter jezca

Atelier Kairos & Bogdan Ciocodeică

Etude No. 3

Covor realizat manual din mătase și lână, în Nepal, cu un design de arh. Bogdan Ciocodeică. 

Radu Abraham

Daybed

O colaborare între Radu Abraham și Galeria Epretext. Daybed este primul dintr-o serie care se numește “Allpin” și care cuprinde obiecte pe care se poate sta, fabricate din același material. Obiectul folosește un limbaj estetic specific designerului, volume din lemn masiv, într-o compoziție cu forme drepte, rigide, în dialog cu liniile organice și nuanțele vibrante ale materialelor alese.  

radu abraham

Sun in Space

Măsuță de cafea, din marmură neagră, oțel și sticlă. 

Steel looking for the light

Suport de lumânare, realizat din metal masiv. 

Octavia Chiru

Can you melt a stone?

Geantă ceramică ce poate avea multiple utilizări.

Inele

Inele unice, din ceramică glazurată. 

Ciprian Mureșan

Untitled 2016-2021 - Art Edition

Prima lansare cu ArtEditions.ro a artistului - un print intaglion de mari dimensiuni, pe hârtie Hahnemuhle 1584 100% cotton paper, 80 x 120cm.

Lucrarea reflectă stilul tipic cu desene suprapuse, adoptat de Ciprian Mureșan, cu trimitere către lucrarea  Ghent Altarpiece, realizată în 1432 de frații van Eyck. 

Marius Bercea

Field of Alusions 2016-2022

Prima lansare pe ArtEditions.ro a artistului este o litografie 70 x 50cm, pe hârtie Hahnemuhle. Lucrarea este inspirată din pictura lui Marius Bercea care prezintă o imagine a studioului său, din 2016. 

marius bercea

Sașa Lazăr

Matisse Overexposed

Primele 5 lucrări screenprint realizate pentru Arteditions.ro într-o ediție de 40 + 4AP pe hârtie Fedrigoni 460gr/sqm ArcoDesign, 50 x 70cm, 2020. Seria este inspirată de capodopera Dance a lui Henri Matisse din 1910. 

...

Despre Epretext Room și Epretext Studio

Epretext Room este un spațiu - magazin curatoriat cu obiecte atent alese de arh. Adela Maria Marius. Epretext Studio este acel spațiu care explorează și propune sau încurajează colaborări între designeri, artiști, arhitecți sau artizani și expoziții curatoriate, proiecte custom-made și proiecte de amenajari de interior.