Mergi la conţinutul principal
search

Galeria SENAT va găzdui Possible Realities, o expoziție de design conceptual din cadrul Romanian Design Week 2020

  • 01 Iulie 2020
  • News

Spațiul expozițional SENAT, din cadrul Combinatului Fondului Plastic (CFP), va găzdui expoziția de design conceptual Possible Realities, parte a Romanian Design Week. 

Expoziția va păstra o parte din structura și proiectele care vorbesc despre SCHIMBARE selectate pentru luna mai, când ar fi trebuit să aibă loc RDW, dar va prezenta și universurile creative din spatele acestora și va problematiza rolul designului astăzi. Conceptul și arhitectura expoziției vor fi dezvoltate alături de Attila KIM Architects. 

SENAT

Galeria SENAT (Spațiu Expozițional Neconvențional pentru Artă și Tehnologie) a fost fondată în anul 2019 prin reconversia unui vestigiu al epocii socialiste – Fosta Turnătorie a Combinatului Fondului Plastic. Noul spațiu expozițional reprezintă un loc unic, vibrant și modern, care păstrează însă „contribuția genetică” a Turnătoriei prin stilul industrial și minimalist, pentru a pune în valoare emoțiile generate de exprimarea artistică de orice gen.

Astfel spațiul a readus în circuitul artistic o parte a patrimoniului pe care l-am moștenit cu toții în anul 1990, contribuind la împlinirea destinului inițial al Combinatului Fondului Plastic: acela de a găzdui orice gen de exprimare artistică și de a aduce oamenii și arta împreună.

SENAT

„Având în vedere „renașterea” creativă a Turnătoriei, tema aleasă pentru cea de-a opta ediție a Romanian Design Week, SCHIMBARE, capătă multiple conotații, în contextul în care 2020 a devenit anul în care suntem datori să regândim și să redesenăm realitatea, privind spre viitor și contribuind astfel la progresul societății. 

Prin designul actual al Galeriei SENAT și identificarea potențialului artistic în industrial, împreună cu alte galerii și spații creative din cadrul CFP, parteneriatul cu RDW arată că procesul de schimbare generează progres: vom readuce în actualitate, după mai mult de 50 de ani de la înființare, o parte importantă a comunității artistice din România”, a declarat Alexandru Popescu, partener și fondator al Galeriei Senat.

SENAT

Echipa Galeriei SENAT este formată din Alexandru Popescu, Monica Gaitanidis (Partner) și Emilian Ionel (Managing Partner).

Galeria a găzduit până acum proiecte precum expoziția inaugurală a Salonului Național de Artă Contemporană, organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România, expoziția “A different perspective” a tinerei artiste Ilinca Gruia sau evenimentul ARCEN “The Time is Now” – lansarea Caietelor de Bune Practici Constructive pentru zonele istorice ale Capitalei, Catalog București.

Romanian Design Week 2020, un eveniment prezentat de The Institute și UniCredit Bank, va dezvolta anul acesta o ediție specială, menită să evidențieze rolul esențial al designului în proiectarea unui viitor mai bun, într-o perioadă în care creativitatea a devenit mai importantă ca niciodată. Festivalul abordează SCHIMBAREA, temă anunțată încă de la începutul anului, actualizându-și discursul și proiectele prezentate în acord cu transformările și contribuțiile aduse de industriile creative în perioada pandemiei, sub titulatura CHANGE 2.0. 

Principala destinație Romanian Design Week 2020 va fi Combinatul Fondului Plastic, un spațiu cu o istorie specială.