Mergi la conţinutul principal
search

Human FORWARD. Un steag al tuturor, un viitor sigur pentru toată lumea

  • 02 Mai 2022
  • News

Ana Kun x ONE.shirt x UnLoc prezintă la RDW10 o instalație outdoor, la Combinatul Fondului Plastic. 

Instalația vorbește despre identitățile noastre diverse, imposibil de reprezentat de steaguri care idealizează și uniformizează și propune un steag vădit imperfect, ce acomodează diferențele. 

ana kun

"Prin el dorim să facem vizibilă existența a peste 16.000 de adulți cu dizabilități captivi într-un sistem de centre rezidențiale care îi privează de libertate și demnitate. Contestăm acest sistem care distruge viețile celor a căror protecție și-o asumă. Susținem dizolvarea acestor instituții și integrarea persoanelor aflate în ele", explică autorii proiectului. 

ana kun

Ana Kun (n.1981), artist vizual, trăiește și lucrează în Timișoara. Mare parte din arta sa este colaborativă, tratând subiectele socio-politice ale momentului. ⅓ of Balamuc. ¼ of Zephyr. 

ONE.shirt este o structură de economie socială care își propune să demonstreze că industria de slow-fashion poate fi un exemplu de economie circulară, pentru un viitor mai sustenabil pentru noi toți, incluzând în proces persoane cu dizabilități care, astfel, contribuie, își dezvoltă abilități și își pot câștiga un trai decent. 

ana kun

UnLoc furnizează servicii de locuire în comunitate și sprijin individualizat persoanelor adulte cu dizabilități cu trecut instituțional

Authors / Autoare: Ana Kun x Elisabeta Moldovan x Irina Bodnărescu x Aurica Anuț x Roxana Damaschin-Țecu x Andreea Iager-Tako x Simona Vegh