Mergi la conţinutul principal
search

IQOS se alătură RDW 2021

  • 29 Aprilie 2021
  • News

Romanian Design Week și IQOS dezvoltă pentru programul festivalului de anul acesta o serie de inițiative, expoziții, instalații și evenimente care aduc în prim plan importanța colaborării și a unei viziuni orientate spre viitor, bazată pe optimism și creativitate.

Tema ediției din acest an a Romanian Design Week este #together. În perioada 4-13 iunie, în cadrul festivalului va fi conturată o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul, precum și a organizațiilor, studiourilor și profesioniștilor ce caută noi moduri artistice de a redefini viața de zi cu zi, cu preocupare pentru impactul asupra mediului, pentru viitorul pe care îl creăm împreună, pentru colaborare și incluziune.

IQOS este un susținător al artei și al designerilor români prin asocierea cu activități în cadrul festivalului, precum un mural realizat în centrul Bucureștiului și o instalație la Combinatul Fondului Plastic. Muralul va oferi Bucureștiului o nouă perspectivă asupra spațiului public și va reprezenta o celebrare a pasiunii și culorii, precum și un exemplu de îmbunătățire a mediului înconjurător și a calității aerului din oraș prin folosirea unor vopseluri speciale, care absorb poluarea. La Combinatul Fondului Plastic, în strada Băiculești nr. 29, IQOS prezintă vizitatorilor Romanian Design Week o instalație care reprezintă o experiență imersivă, cu scopul de a inspira, de a genera schimbări pozitive și ajuta la descoperirea a unor noi perspective conturate cu instrumentele și talentele specifice disciplinelor creative.

Qreator by IQOS din Bulevardul Aviatorilor nr. 8A va fi un punct de întâlnire important pentru comunitatea creativă din București. Aici va fi prezentată, în cadrul unui pop-up concept store, o selecție de produse reprezentative pentru designul românesc, atent curatoriate, de la obiecte de ceramică, piese vestimentare, cărți, până la papetărie, accesorii sau bijuterii.

În plus, patru expoziții de design contemporan internațional, care vor conecta publicul local la cele mai vibrante manifestări ale designului de pe scena internațională, vor fi găzduite de Qreator by IQOS în cadrul Design Flags. Cele patru expoziții sunt: „Sustain Able Voices – Young Swedish Design”, „Graphic Days® – Singular Plural”, „Madrid Design Portrait” și „Carteles de Barcelona”.

Expoziția „Sustain Able Voices – Young Swedish Design” va prezenta proiecte inovatoare, trans-disciplinare ale unor designeri suedezi din perioada 2004-2020, posibile răspunsuri la problemele climatice și la impactul negativ al activității umane asupra mediului înconjurător. Selecția variată include atât soluții la probleme practice ale vieții de zi cu zi, precum și proiecte conceptuale, care pot da speranță în viitor, prin natura lor experimentală, prin curaj și deschidere.

„Graphic Days® – Singular Plural” este un proiect al Graphic Days®, curatoriat de Fabio Guida și Ilaria Reposo. Expoziția propune un traseu expozițional unic, care parcurge perioade și zone geografice diferite, cu scopul de a prezenta rădăcinile tradițiilor și istoriei italiene. Expoziția colectivă stă sub semnul conceptului teoretic de „Regionalism cristic”, inspirat de mișcarea arhitecturală omonimă a lui Frampton. Proiectul a fost prezentat pentru prima dată în timpul Festivalului Graphic Days®, organizat în Torino (Italia) în octombrie 2020.

„Madrid Design Portrait” prezintă lucrările unor designeri care au fost parte din proiectul audiovizual Madrid Design Portrait. Lucrările lor prezintă o imagine panoramică asupra exuberanței și diversității unei industrii care joacă un rol din ce în ce mai important pe scena culturală a Madridului. Printre numeroasele discipline reprezentate în acest portret de grup, un loc de cinste îl au designerii cu o conexiune puternică cu arhitectura, designul de produs și cel de textile, oferind o imagine despre ceea ce înseamnă designul madrilen în prezent.

Expoziția „Carteles de Barcelona” spune poveștile orașului spaniol printr-o colecție de postere semnate de 25 de designeri.

Expozițiile de design internațional vor fi deschise publicului larg în perioada 5-13 iunie, între orele 10:00 și 20:00, accesul fiind gratuit. Qreator by IQOS este un spațiu care se adresează exclusiv fumătorilor adulți. Accesul minorilor nu este permis. Evenimentul va fi organizat ținând cont de distanțarea socială și de toate regulile și recomandările valabile la momentul respectiv.

Noutățile pot fi accesate și pe Facebook, aici.