Mergi la conţinutul principal
search

Manevrați cu grijă: amintiri grafice din fabrici și uzine

  • 11 Mai 2022
  • News

Expoziția prezintă la #RDW10, în incinta Combinatului Fondului Plastic, o selecție de grafică românească pentru protecția muncii în fabricile și uzinele anilor 60-70, parte a colecției personale a lui Corvin Cristian, păstrează amintirea României industriale, un capitol de istorie recentă aproape uitat de memoria colectivă.  

corvin
Românii au o relație inconfortabilă cu trecutul lor, relație care de multe ori se rezolvă prin ștergerea acestuia. Fabricile au fost percepute ca un simbol al comunismului și păstrarea unor amintiri despre acestea nu a fost deloc o prioritate după Revoluția din '89. 50 ani de industrializare au dispărut instantaneu și au fost aruncați la groapa de gunoi. 
Colecția amintește de atmosfera de la Atelier Mecanic, un local acum închis, pentru a cărui amenajare Corvin Cristian a folosit la momentul respectiv relicve industriale produse în perioada 1950-1970, rămășițe recuperate și piese de mobilier și de grafică originale. 

corvin

Atelier Mecanic reda atmosfera din timpul industrializării ce a avut loc în vremurile comunismului și încerca să aducă la suprafață aceleași amintiri la care face apel și expoziția de acum.

corvin

Corvin Cristian este un arhitect care a lucrat aproape 10 ani ca scenograf de film și art director, între timp ocupându-se și de design interior pentru baruri, cluburi, restaurante și pavilioane expoziționale.

Din 2008 conduce o echipă specializată în proiecte HoReCa și în design de spații de birouri si retail. 

corvin

Lucrările Corvin Cristian Studio au obținut numeroase premii, sunt prezente pe platformele majore de design contemporane și au fost publicate în albume și reviste de specialitate din toată lumea.

corvin

Expoziție susținută de Rețeaua de sănătate Regina Maria.

Peste 8000 de companii au astăzi acces la medicina modernă, iar noi sărbătorim la Romanian Design Week primii 3 ani de digitalizare a medicinei muncii.