Mergi la conţinutul principal
search

OPEN CALL DESIGN GO! & NOAPTEA STUDIOURILOR DE ARHITECTURĂ

  • 16 Februarie 2022
  • News

Romanian Design Week, un proiect inițiat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, dă start apelului de înscrieri pentru evenimente satelit. Organizații și business-uri cu ADN creativ din București se pot înscrie pentru a completa harta festivalului la ediția cu numărul 10 (13-22 mai). „DESIGN GO!”, formatul dedicat evenimentelor satelit, așteaptă propuneri online până pe 28 martie.

design go

În 2022, festivalul readuce în atenția publicului și Noaptea Studiourilor de Arhitectură, eveniment de o zi, în care studiourile interesate se pot înscrie până pe 28 martie.

Festivalul își dorește să strângă și în acest an sub umbrela sa entități creative în număr cât mai mare în cadrul formatului RDW „DESIGN GO!”. Sunt invitate să se activeze în programul săptămânii 13-22 mai galerii de artă, studiouri de design, ateliere, magazine, showroom-uri sau cafenele, entități orientate spre lumea designului sau cu interes pentru organizarea unui eveniment relevant pentru industrie.

În fiecare an cu ocazia Romanian Design Week, organizații și creativi independenți creează un program efervescent pentru publicul festivalului, își deschid ușile atelierelor, prezintă cele mai noi proiecte, lansează produse și nasc pretexte pentru a reuni comunitățile creative ale Bucureștiului.

Pentru a face parte din programul „DESIGN GO! ”, aplicanții pot înscrie una sau mai multe inițiative până la data de 28 martie prin completarea formularului online. Condițiile de participare pot fi consultate aici.

De asemenea, Noaptea Studiourilor de Arhitectură revine în programul Romanian Design Week, cu ocazia celei de-a 10-a ediții a festivalului. Evenimentul este programat pentru 19 mai 2022, când agențiile și studiourile de arhitectură din București invită publicul larg să le treacă pragul pentru a le cunoaște poveștile și a le privi mai îndeaproape activitatea într-un cadru informal și relaxat.

noaptea arhitecturii

Înscrierea ȋn cadrul Nopții Studiourilor de Arhitectură se face prin completarea acestui formular până la data de 28 martie 2022, iar condițiile de participare pot fi consultate aici. Evenimentele pot avea loc doar în București.

-------------------------

Sub tema #forward, festivalul va reuni în programul său online și offline de anul acesta organizații, designeri, inițiative și evenimente care împreună vor aduce în prim plan importanța și contribuția pe care industriile creative le au în proiectarea unui viitor ce privește cu respect criteriile sustenabilității, incluziunii și care ține pasul cu evoluția tehnologiei. În plus, tema reflectă și deschiderea unui nou capitol în ceea ce privește misiunea Romanian Design Week, al încurajării consumului produselor și serviciilor generate de disciplinele designului și arhitecturii.

Spațiul central al festivalului va fi Combinatul Fondului Plastic, adresă ce reunește o comunitate artistică extrem de valoroasă și efervescentă (www.combinat.ro), și va găzdui câteva dintre expozițiile din programul #rdw2022.