Mergi la conţinutul principal
search

RDW Exhibition

  • 05 Februarie 2024
  • News

An de an, RDW Exhibition promovează profesioniștii industriilor creative locale prin oferirea unui context în care studiourile și designerii își pot prezenta cele mai recente proiecte, atât către colegii de breaslă, cât și către publicul larg.

RDW Exhibition aduce în fața publicului o selecție a celor mai bune proiecte de arhitectură și design realizate în decursul ultimului an. Sub umbrela RDW Exhibition, publicul va putea admira peste 200 de proiecte din 6 categorii: Arhitectură, Design Interior, Design Grafic, Design de Produs, Design Vestimentar și Ilustrație.

RDW

 

RDW 2

Proiectele prezente în RDW Exhibition au fost selectate din 670 de înscrieri ce au fost validate într-o primă etapă de către RDW Community, formată din participanți ai ultimei expoziții cu call din cadrul festivalului (ediția 2023). În a doua etapă, echipe de câte doi curatori, unul local și unul internațional, au ales expozanții pornind de la preselecția comunității.

Intenția întregului demers este de a conecta cât mai mulți specialiști cu scena actuală de arhitectură și design din România și de a crește, împreună, standardele proiectelor locale. Atât membrii RDW Community, cât și echipele de curatori se modifică an de an, asigurând o viziune nouă fiecărei ediții a festivalului. 

RDW3

 

RDW4

Pe lângă proiectele din expoziția fizică, ediția de anul aceasta continuă demersul început anul trecut de a construi o arhiva digitală, un instrument dedicat susținerii, recunoașterii și încurajării bunelor practici din cele șase domenii. Astfel, atât publicul larg, cât și pasionații de arhitectură și design pot urmări de-a lungul întregului an pe platforma romaniandesignweek.ro proiectele participante la expoziție, alături de cele care au primit votul comunității.