Mergi la conţinutul principal
search

Romanian Design Week 2020 reunește sub umbrela DESIGN FLAGS șapte expoziții capsulă de design internațional

  • 20 Iulie 2020
  • News

#rdw2020 #RDW2020 #romaniandesignweek #TheInstitute #change #schimbare #DesignFlags #designQreator #internationaldesign

Cea de-a opta ediție a Romanian Design Week prezintă DESIGN FLAGS, o nouă categorie de evenimente din cadrul festivalului care reunește o serie de expoziții ce documentează evoluția designului din perspective culturale internaționale. Cele șapte expoziții sunt realizate alături de ambasade sau instituții culturale din Cehia, Danemarca, Portugalia, Spania, Țările de Jos și Ungaria.

Expozițiile din categoria DESIGN FLAGS vor fi amenajate în hub-ul Qreator by IQOS (Bulevardul Aviatorilor nr. 8A), un punct de întâlnire important pentru comunitatea creativă din București, care devine cu această ocazie spațiu partener al Romanian Design Week 2020. Expozițiile vor fi deschise publicului larg în perioada 13-20 septembrie, între orele 10:00 și 20:00. Accesul pentru vizitarea expozițiilor este gratuit și dedicat exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani. Evenimentul va fi organizat ținând cont de distanțarea socială și de toate regulile și recomandările valabile la momentul respectiv.

Prezența expozițiilor internaționale de design în cadrul RDW încurajează dialogul dintre piața românească de design și cea internațională și dezvoltarea industriilor creative locale dincolo de granițele țării. Acestea investighează noi abordări și preocupări în design, prezintă idei inovatoare și produse ce reușesc să redefinească sfera din care fac parte. Totodată aduc în fața publicului proiecte care contribuie la conturarea unui viitor optimist.

Design Flags

Astfel, la Qreator, vizitatorii vor putea admira postere stradale din Madrid care explorează istoria orașului, afișe ale Asociației Designerilor Grafici Maghiari, dar și Expoziția Institutului de Design din cadrul Universității de Arte și Design din Budapesta (MOME). La acestea se adaugă instalația interactivă creată de Chloé Rutzerveld, food designer, Future Food Formula, care deschide o fereastră spre agricultura viitorului, expoziții de design de produs precum Made in CZ/Found in RO, care include obiecte fabricate în Cehoslovacia și atât de prezente în viața cotidiană românească înainte de Revoluție sau Portugal Normal, o colecție de obiecte care au potențialul de a contura o estetică specifică culturii portugheze și care au intrat deja în memoria colectivă portugheză. Lista este completată de Matters – Rethinking Materials, o expoziție care investighează modul în care utilizarea materialelor neconvenționale deschide o discuție despre sustenabilitate în design, expoziție dezvoltată de CHART și Designmuseum Danmark și curatoriată de Line Ulrika Christiansen și Pernille Stockmarr din partea Designmuseum Danmark.

Design Flags este un demers realizat alături de Ambasada Spaniei la București, Institutul Maghiar din București, Centrul Ceh, Designmuseum Danmark, CHART, Next Nature și KWY.studio.

Romanian Design Week 2020, un eveniment prezentat de The Institute și UniCredit Bank, va avea loc în perioada 11-20 septembrie, iar anul acesta va dezvolta o ediție specială, menită să evidențieze rolul esențial al designului în proiectarea unui viitor mai bun, într-o perioadă în care creativitatea a devenit mai importantă ca niciodată. Festivalul abordează SCHIMBAREA, temă anunțată încă de la începutul anului, actualizându-și discursul și proiectele prezentate în acord cu transformările și contribuțiile aduse de industriile creative în perioada pandemiei, sub titulatura CHANGE 2.0.
Principala destinație Romanian Design Week 2020 va fi Combinatul Fondului Plastic, un spațiu cu o istorie specială.

Qreator by IQOS – Home of Creativity este unul dintre cei mai activi promotori și facilitatori de creativitate din zona culturală bucureșteană. Prin evenimentele pe care le organizează sau le găzduiește, Qreator by IQOS conectează comunitățile creative ale Bucureștiului cu toți cei pasionați de creativitate, în toate formele ei. Qreator by IQOS pune la dispoziţie un spaţiu în care aceștia se pot exprima și pot colabora, dar și resursele tehnologice necesare pentru a-și pune în practică ideile și proiectele. Mai multe informații pe http://www.qreator.ro și https://www.facebook.com/qreatorbyiqos/.
________________________________________________________

Parteneri RDW 2020
Un proiect: The Institute
Prezentat de: UniCredit Bank

Partener principal: IQOS, care prin Design și Tehnologie susține conversația despre noi perspective
Parteneri: Absolut, Electrica
Susținut de: Jidvei, Savana, Siniat
Co-producători: Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte
Parteneri culturali: Institutul Cultural Român, Muzeul Național de Artă al României, Uniunea Artiștilor Plastici

Parteneri media strategici: Rock FM, Radio România Cultural
Parteneri media: Contemporary Lynx, Designist.ro, Feeder.ro, Glamour, Igloo, Inspirationist.net, IQads, RFI România, Modernism, Molecule F, Munteanu, Șapte Seri, V Fair, Zeppelin, Zile și Nopți, World Architecture Community

Concept comunicare: Gavrilă&Asociații
Partener de monitorizare: mediaTRUST România

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week s-a impus în cele șapte ediții de până acum ca fiind cel mai important festival multidisciplinar din România - o radiografie a stadiului actual de dezvoltare a designului și a industriilor creative: arhitectură, urbanism, design de interior, design grafic, ilustrație, design vestimentar, design de obiect sau a altor inițiative sau proiecte care folosesc creativitatea ca principală resursă de dezvoltare. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul. Începând cu ediția din 2020, RDW propune o nouă arhitectură de festival și va aborda anual o temă diferită în jurul căreia se va contura întregul eveniment.