Mergi la conţinutul principal
search

Romanian Design Week 2024 va avea loc între 24 mai și 2 iunie. Tema ediției: Unlock the city

  • 14 Septembrie 2023
  • News

A douăsprezecea ediție a Romanian Design Week, cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România, va avea loc în București, în perioada 24 mai – 2 iunie și se va desfășura sub tema Unlock the city.

În 2024 festivalul își propune să investigheze metodele prin care creativitatea și inovația pot modela orașele de mâine și să contribuie totodată la explorarea Bucureștiului și la descoperirea potențialului și a straturilor acestuia, a spațiilor creative din oraș și a organizațiilor sau proiectelor culturale care le animă și definesc.

Programul ediției #12 vă invită bucureștenii să descopere specificul creativ al unor zone din oraș, să descopere proiecte de design inedite și abordări multisicplinare, dar și să contribuie la definirea unor spații de dialog, demonstrând astfel importanța proceselor de imaginare colectivă și de co-creare a unui oraș mai prietenos. 

RDW 2024 dorește să contribuie la reconectarea bucureștenilor la oraș și mai ales la comunitățile acestuia, redescoperite de această dată din perspectiva potențialului industriilor creative locale.

RDW2023

Lansarea ediției coincide și anul acesta cu startul call-ului de proiecte pentru RDW Exhibition, care an de an promovează profesioniștii industriilor creative locale, prin oferirea unui context în care să-și prezinte cele mai recente proiecte, atât către colegii de breaslă, cât și către publicul larg.

Designerii și arhitecții români sunt invitați să înscrie proiecte realizate în ultimul an într-una dintre cele șase categorii ale expoziției: Arhitectură, Design Interior, Design Grafic, Design de Produs, Design Vestimentar și Ilustrație. Înscrierea se face în baza completării formularului de participare disponibil aici, până pe 3 noiembrie 2023. 

RDW2023

Continuând demersul început anul trecut, de a strange și promova cât mai multe proiecte bune, validate de reprezentanți ai industriilor din care fac parte, formatul RDW Exhibition adună în procesul de selecție de anul acesta peste 150 de specialiști locali, reuniți în RDW Community, alături de șase echipe de curatori locali și internaționali. Intenția întregului demers este de a conecta cât mai mulți specialiști cu scena actuală de arhitectură și design din România și de a crește împreună standardele proiectelor locale.

Mai multe detalii despre arhitectura ediției 2024, despre programul, evenimentele și formatele acesteia,  în curând pe: website, Facebook și Instagram.