Mergi la conţinutul principal
search

S-au anunțat câștigătorii AȘKIA Young Designers Award

  • 09 Aprilie 2022
  • News

Concursul de design lansat de AȘKIA Furniture și UniCredit Bank și-a anunțat câștigătorii. După doi ani de pauză, competiția pentru tineri designeri s-a întors cu o nouă provocare și a atras 53 de proiecte în ediția 2022. Soluțiile propuse la cele patru teme din brief  au fost pe cât de creative, pe atât de diverse, iar patru dintre ele au fost răsplătite cu premii sau mențiune.

 

Locul 1 – TORTOISE, de Sorin Istrate


,,Inovația poate avea multe moduri de exprimare. Tortoise inovează printr-o apariție neașteptată, atrăgătoare și memorabilă. Aspectul ușor zoomorf în special al piesei Long pouf creează o impresie ludică, iar aluzia la calul cu mânere inspiră spre o atitudine dinamică, binevenită în mediul de birou.
Activitatea fizică este cu atât mai încurajată de posibilitatea schimbării bazei dintr-una de echilibru static spre cea tip leagăn, care invită spre interacțiune atât cu corpul de mobilier în sine, cât și între colegi.” - Corvin Cristian ( Corvin Cristian Studio)

istrate sorin

Locul 2 – ENKEI, de Andrei Niculescu și Doriana Mărășoiu

„Enkei este un obiect versatil, poate fi vertical sau orizontal, agățat sau autoportant, solitar sau compus. Dacă <<Less Is More>> (mai puțin este mai mult) descrie ambițiile modernismului, Enkei, fiind simplu, dar nu chiar <<puțin>>, oferă cu siguranță <<mult>>, în linia unui design contemporan ce pe lângă esențializare angajează și un spirit voios.” - Robert Marin ( Nuca Studio)

Doriana Mărășoiu și Andrei Nicolescu

Locul 3 – UNIDO, de Natalia Dumitru

,,Proiectul Unido aș zice că este un proiect la limită. Deși la o primă vedere pare un proiect simplu, de fapt este extrem de complicat. Va fi o provocare atât pentru noi, AȘKIA, cât și pentru câștigător să găsim soluțiile optime în a-i păstra simplitatea și a-l face un obiect funcțional. Până la urmă, un concurs de design însemnă să îndrăznești. Abia aștept să văd dacă o scoatem la capăt.” - Dragoș Motica – AȘKIA Furniture

Dumitru Natalia

Mențiune – LF01, de Alin Olariu

,,LF01 inspiră încrederea că este o propunere gândită pentru producția de serie.

O propunere pragmatică care răspunde corect temei. Oferind această mențiune proiectului și implicit și șansa prototipării ne dăm nouă, celor de la AȘKIA, oportunitatea să facem pași concreți spre un prim posibil produs de serie din această ediție a concursului.” - Echipa AȘKIA.

Prototipurile proiectelor câștigătoare, dar și planșele celorlalte proiecte înscrise în concurs vor putea fi vizionate în cadrul expoziției AȘKIA Young Designers Award de la ediția aniversară Romanian Design Week, între 13 și 22 mai, la Combinatul Fondului Plastic.