Mergi la conţinutul principal
search

Young design powered by Diploma

  • 13 Aprilie 2023

În încercarea de a vorbi despre importanța susținerii tinerilor designeri și creativi care acționează în scena locală, Romanian Design Week și DIPLOMA prezintă la ediția #11 expoziția RDW Young Design.

young design
 
RDW Young Design aduce sub reflector talentul și viziunea unei noi generații prin intermediul unei selecții de lucrări de diplomă realizate de absolvenți de licență și master ale Universităților creativ - vocaționale din București, Cluj, Timișoara și Iași. Selecția lucrărilor însumează o suită de exemple de bune practici și concepte promițătoare de design, traduse din preocupările viitorilor profesioniști pentru calitate estetică, funcționalitate și inovație. Astfel s-a născut o invitație într-un univers restrâns, dar bogat, unul ce surprinde designul în curs de maturizare, cu orizonturi optimiste și granițe largi, în interiorul cărora se regăsesc prototipuri, proiecte fictive de arhitectură, proiecte concept, cu potențial de a fi realizate în serie, cu calități de adaptare și corectare a priorităților din piață. Lucrările de selectate surprind prin prospețime și curaj, chestionează canoane impuse, propun teme bine ancorate în prezentul trăit, creează instrumente pentru îmbunătățirea calității vieții în sens larg sau tratează grupuri specifice. 

Young design powered by Diploma, cel mai proaspăt format din cadrul Romanian Design Week, vine cu perspectiva noii generații de arhitecți și designeri români într-o expoziție multidisciplinară, pornind de la tema CONNECTIONS și preocupările care însoțesc tinerii creativi în practica lor. Peste 20 de expozanți, absolvenți recenți ai facultăților creativ-vocaționale din țară, își prezintă proiectele de arhitectură, design de produs, design grafic și modă. Lucrările fac parte din selecția ultimelor ediții ale expoziției DIPLOMA, fiind evaluate și apreciate de-a lungul timpului de peste 60 de profesioniști în industrie care alcătuiesc board-ul creativ al proiectului. O selecție curatoriată de echipa DIPLOMA Show și așezată de echipa BAZA.

Selecția Young design powered by Diploma este prezentată de Globalworth și Centrul Cultural Expo Arte și poate fi vizitată în Piața Amzei, în perioada 12-28 mai.

________

Partener: Globalworth
RDW este un proiect prezentat de UniCredit Bank și The Institute
Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii
Cu sprijinul: Primăria Municipiului București, Expo Arte, Primăria Sectorului 1