Mergi la conţinutul principal
search

Expozițiile internaționale Design Flags la Romanian Design Week 2022

  • 19 Aprilie 2022
  • News

Pentru al treilea an consecutiv, o serie de expoziții internaționale de design vor fi prezentate în programul Design Flags, pentru a încuraja dialogul dintre piața românească de profil și cea internațională, din dorința de a contribui la dezvoltarea industriilor creative locale în context global.
Toatele prezențele străine sunt găzduite la Combinatul Fondului Plastic, în perioada 13-22 mai. 

Expoziția Smart Hungary

smart hungary

Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București aduce la București, cu ocazia #RDW10,  expoziția intitulată Smart Hungary, care prezintă cele mai noi inovații contemporane maghiare. În expoziție sunt incluse acele dezvoltări și produse demne de export, care au conținut inovator și sunt competitive pe piața internațională. 

Valoare adăugată și compatibilitate – sunt două noțiuni cheie ale dezvoltării economice în secolul al XXI-lea. Expoziția își propune să prezinte prin intermediul dezvoltărilor, produselor noi, exportabile, faptul că Ungaria poate oferi răspunsuri valabile și compatibile și la nivel internațional, la problemele cu care se confruntă lumea, la provocările economice, ecologice și sociale. Este prezentat capitalul intelectual și potențialul inovativ al Ungariei cu ajutorul a 24 de produse grupate în jurul a șapte teme cotidiene (Smart City, Smart Home, Smart Mobility, Smart Leisure, Smart Sport, Smart Agriculture, Smart Healthcare). Expoziția povestește prin intermediul unor dezvoltări care cuprind numeroase domenii de cunoștințe, despre lumea smart în stil maghiar. Despre cum se conectează Ungaria la trendurile mondiale ale revoluției digitale, ale sustenabilității și personalizării.

Dezvoltările prezentate în expoziție sunt rezultatele activității de cercetare-dezvoltare, respectiv științifice desfășurate de-a lungul deceniilor, multe dintre ele fiind protejate cu brevete mondiale. În lipsă de resurse naturale, succesul poate fi garantat cu idei excepționale și realizarea lor. În expoziție sunt prezentate un EKG integrat în tricou smart, un ergometru universal, un software pentru evaluarea capacitatății echipei de a colabora, o bicicletă propulsată cu corzi și un scaun cu rotile propulsat cu corzi și braţe, un avion sportiv de școală și de turism cu două locuri, un suport smart pentru parcarea bicicletelor, un vapor electric, electrojetski, o soluție de infrastructură de micromobilitate care asigură încărcarea în mediu urban a vehiculelor ușoare electrice, un sistem care oferă imaginea unei holograme mișcătoare, un software de telecomandă smart LEGO, un software antrenor personal de yoga, o boxă audio hiper high end, o învelitoare de pardoseală și perete autodezinfectantă, un scaun cu rotile electric dirijabil cu capul, un sistem de verificare a igienei mâinilor, un aparat de diagnosticare cardiacă, un software de geoinformatică, un pavaj cu celule solare, un sistem info-trotuar pentru persoanele cu deficiențe locomotorii, un sistem de monitorizare și comandă pentru sisteme de cultivare și sere, un software de cântărire și măsurare fără stres a bovinelor, un sistem de cultivare pe bază de acid humic. Expoziția Smart Hungary inițiază un dialog cu lumea largă, în speranța soluționării comune a provocărilor globale.


Inițiator proiect: Ministerul Comerțului Exterior și Afacerilor Externe al Ungariei
Parteneri instituționali: Asociația Maghiară de Inovație, Biroul de Proprietate Intelectuală a Ungariei
Curator: Halasi Rita Mária
Instalație: Sporaarchitects 
Realizare instalație: Pavlicsek Nándor
Concept vizual: DE_FORM Studio, Kósa Tamás
Video: Varga-Koritár Attila
Coordonare internațională: Pallos Kinga


Centrul Ceh București îi aduce pe Herrmann & Coufal la #RDW10

herman

Studioul ceh de design Herrmann & Coufal va realiza o instalație on site, la Combinatul Fondului Plastic, pentru #RDW10.

„Suntem în legătură cu Eda Herrmann și Matěj Coufal de anul trecut și mă bucur foarte mult că, în sfârșit, pot veni în București. Ca designeri, cred că practica lor include două elemente extrem de importante: interesul pentru upcycling și metodele «do it yourself». 

Ei invită publicul larg să aprecieze producția self-made, implică non-experți în procese de co-creare și îi ajută să dezvolte o relație specială cu produsul final.

Această abordare contribuie la reducerea consumului și la adoptarea unui stil de viață mai sustenabil. Sustenabilitatea este una dintre principalele teme de pe agenda rețelei de centre cehe, pe termen lung, astfel că prezența Herrmann & Coufal la Romanian Design Week este de mare interes pentru noi", explică Robin Ujfaluši, director al Centrului Ceh din București. 

Studioul de design Herrmann & Coufal are în portofoliu o varietate de proiecte, mai ales din zona designului de produs. Toate se bazează pe căutarea echilibrului dintre funcție și estetică, cu accent pe detaliu, și cu o doză de curaj în ceea ce privește disponibilitatea de a depăși granițele cunoscute. 
Deși procesul de creație implică adesea o serie de încercări și nereușite, produsele rezultatele au o notă de lejeritate și o estetică intuitivă, relaxată.