Armina este arhitect, cultivator de business-uri creative la aBC - a Business of Creativity și creator de contexte de crestere la cil*SCHOOL - creative industries leaders. Mai jos ne povestește despre traseul ei profesional și despre cum își dorește să își crească și mai mult activitățile de consultanță și predat. În cadrul RDW Design GO! 2024, Armina a organizat evenimentul aBC - Unlock the Power of a Networking Brunch, un talk cu componentă accentuată de networking și conectare împletit cu un talk de business creativ menit să-ți dea doza de inspirație de business și empowering astfel încât să îți consolidezi business-ul.
***
În câteva cuvinte, cum ai descrie cel mai bine procesul tău de integrare în domeniul în care activezi astăzi? (cum ai ajuns sa faci ceea ce faci acum?)
Am ajuns să fiu Cultivator de Business-uri Creative și de fapt fondator al aBC și cil* natural, în mai bine de 10 ani de parcurs profesional (râde 😅), deși sunt arhitect de profesie nu m-am regăsit în proiectarea de arhitectură așa că mi-am îndreptat atenția la către multe activități antreprenoriale foarte specifice: am avut mai multe business-uri de la Lyria - povești picate pe genți premium din piele naturală, o fabrică de marochinărie și un studio de design și arhitectură de interior.
În tot acest timp îmi puneam tot soiul de întrebări antreprenoriale - atât pentru mine, cât și pentru prietenii mei care și-au deschis business-uri conexe industriilor creative, inclusiv am 'ajutat' o prietenă care avea un atelier de textile sustanbile în București. Practic am oferit primele ore de consultanță. Andreea m-a încurajat să mă apuc de acest lucru, am pitch-uit subiectul business-ului de arhitectură la Ion Mincu și am început în 2020 un doctorat. Creez un model de business pentru arhitecți, designeri și antreprenori creativi.
În 2022 s-a ivit o oportunitate de a finanța ecosistemul de educație antreprenorială aBC - a Business of Creativity, apoi în 2023 am strâns o gașcă de antreprenori creativi în jurul programului de miniMBA al cil*SCHOOL - creative industries leaders. Iar din 2022 am ales să mă concentrez exclusiv pe această activitate și să cresc business-urile cu care lucrez.
Ce faceți când nu organizați un eveniment în RDW Design GO? (care e activitatea voastră de zi cu zi?)
Când nu organizez un eveniment RDW organizez evenimente pentru comunitatea din jurul aBC și cil*, port conversații antreprenoriale cu arhitecți, designeri și alți creativi în podcastul aBC și cel mai des ofer consultanță 1:1 business-urilor creative cu care lucrez. Predau în cil*SCHOOL, la Ion Mincu și sunt business mentor la The Entrepreneurship Academy. Activitățile de consultanță și predat sunt și preferatele mele și cele pe care îmi doresc să le cresc și dezvolt în următoarea perioadă.
Ce vă propuneți până anul viitor la RDW? (care sunt planurile voastre pentru viitorul apropiat?)
Până la ediția din 2025 a RDW îmi propun să cresc ecosistemele aBC și cil* astfel încât să cresc cât mai multe business-uri creative. Personal, vreau să termin și susțin doctoratul și să văd mai multe business-uri sustenabile în procesele de consultanță.
________
aBC — a Business of Creativity este ecosistemul de educație antreprenorială gândit pentru arhitecți, designeri & alți creativi. Creează impact prin întâlnirile din comunitate, evenimentele periodice, conversațiile de business creativ din podcast, newsletter, workshop-uri sau sesiuni 1:1.
Armina Popeanu
Arhitect, Cultivator de Business-uri Creative la aBC - a Business of Creativity, Creator de Contexte de Crestere la cil*SCHOOL - creative industries leaders