Dare to Rug este povestea unui brand curajos, care și-a propus să readucă în lumina reflectoarelor și în atenția designerilor de interior… covorul - ca element esențial în cadrul unei amenajări, dar și ca element decorativ, grafic sau ca... mediu de exprimare.
Brandul a fost inițiat și dezvoltat de către Andreea Bartos și Flavia Scînteanu, două arhitecte pasionate de amenajări interioare, care și-au asumat provocarea de a promova covorul contemporan ca element principal de decor într-un spațiu și care au reușit, în cei cinci ani de când a fost lansat acesta, să construiască un brand local ce se bucură deja de succes la nivel internațional, colecțiile lansate de către acestea în această perioadă putând fi admirate la evenimentele internaționale de profil, precum și în cadrul unor amenajări ale unor spații de utilitate publică.
Dare to Rug este și una dintre puținele povești din designul contemporan local, dezvoltată în jurul produsului în sine și a funcționalității acestuia, cu rigoarea și instrumentele pe care acest tip de poziționare o presupun.
Mai multe despre povestea acestora, precum și despre colecțiile și produsele pe care le semnează, găsiți și pe paginile de facebook și instagram.
În cadrul expoziției Shaping Design. Together., care va avea loc la Muzeul Național de Artă a României în perioada 05-27 iunie, vizitatorii vor putea urmări și admira toate cele patru colecții care au definit universul creativ Dare to Rug de până acum:
Romanian Moods // 2016
Prima colecție Dare to Rug, Romanian Moods a reunit o serie de covoare cu design contemporan, inspirat din cusături tradiționale din cele 10 regiuni istorice ale țării: Oltenia, Maramureș, Transilvania, Moldova, Basarabia, Bucovina, Dobrogea, Muntenia, Banat și Crișana.
Collection II // 2017
Collection II trimite la comunitate - nucleul culturii Cucuteni - și la conceptele duale: feminin și masculin, pozitiv și negativ, yin și yang. Colecția pleacă de la ideea de familie și de apropiere. Covorul devine elementul central al casei, spațiul sacru unde se creează conexiuni și unde se reunește familia pentru a sărbători viața.
Shade // 2019
Acest proiect cuprinde 4 covoare grafice care pornesc de la 4 desene în acrilice, parte din seria „Shade” a Anei Popescu. „Shade” explorează conexiunea dintre lumină și spațiu, lucrările fiind inspirate de modul în care lumina și umbra pot transforma diferite scene în elemente complet noi. Aceasta este prima colecție Dare to Rug cu un design creat de un alt artist.
Trace Yourself // 2019
Trace Yourself este un răspuns geometric, hipnotizant și seducător, transpus cu îndrăzneală matematică în a patra colecție de covoare hand-tufted, semnată Dare to Rug. Cele 5 piese te poartă prin procesul creativ, prin călătoria constructivă a covorului care exprimă mai mult decât emoția vizuală a unui produs decorativ.