Mergi la conţinutul principal
search

21 mai, de la 16:00 - INDUSTRIA BUMBACULUI – Bucharest Creative Cluster

Nod makerspace este un ecosistem dinamic în care orice minte creativă își poate găsi spațiul de co-working potrivit și o comunitate suport în care să își dezvolte afacerea, punând la dispoziție spațiu de co-working, makerspace, ateliere de lemn & metal, studio-uri private și spații de întâlniri și evenimente. Începând cu ora 16, makerii, dar și non makerii din NOD își vor deschide ușile atelierelor și birourilor și invită oamenii să le descopere comunitatea creativă de locatari. De la 18:30, la MATER – biblioteca de materiale, are loc conferința Talking MATER | Design de Obiect.

ATELIERE & STUDIO-URI: 16:00

NOD_ateliere

A19 Studio

A19 contribuie la transformarea orașelor în care trăim în locuri mai sustenabile, mai moderne și mai sănătoase. Încurajează prin ceea ce fac dezvoltarea comunităților și democratizarea spațiilor, acordând atenția și înțelegerea pe care un arhitect trebuie să le ofere oamenilor și contextului.

Alina Codin

Alina Codin și-a deschis atelierul de pictură în 2017 la NOD. Pe 21 mai, în atelierul ei se poate opri oricine își dorește să participe la un workshop creativ de pictură, indiferent de vârstă.

Atelier Mari & Mici

Rareș, Mihaela și Luca inventează mobilier pentru copii și adulți și îl construiesc manual în micul lor atelier de la NOD. Îi puteți vedea la lucru și puteți descoperi obiecte dedicate jocului și educației, precum Transformo sau Transformo Max.

eematico

eematico sunt locatarii de la NOD care meșteșugesc materiale didactice dedicate învățării prin joacă. Sunt hotărâți să deschidă drumul spre inovație a programelor educaționale printr-o abordare proprie de învățare experiențială și vă invită să-i descoperiți și, alături de copii, să încercați o serie de activități practice.

Interfața Umană

Interfața Umană este preocupată de un singur lucru: experiența utilizatorului. Fie mobil, monitor sau terminal într-un aeroport, interfețele sunt pretutindeni și ele trebuie construite în jurul oamenilor. Echipa prezintă câteva insight-uri ale lumii digitale și proiectelor lor.

Jumppi

Jumppi este o aplicație de mobil care te ajută să găsești oameni pentru orice tip de activitate distractiva. Fie că e jogging, iesit la bere, sau vrei să vizitezi Romanian Design Week, printr-o postare îți creezi activitatea si găsești noi prieteni în câteva ore. Vino să vezi un demo și activarea lor specială pe 21 mai și fă o probă înainte. Jumppi este o aplicatie românească, dezvoltată de o echipă parte din comunitatea Nod Makerspace

Space5

Spațiul5 este cel mai mare spațiu privat de lucru de la Nod Makerspace în care s-au strâns mai multe entități complementare ce activează în zona designului, brandingului și a facilitării de ateliere creative. Își deschid ușile pentru o expoziție a lucrărilor proprii, o instalație interactivă și un dialog despre branding și design thinking.

MATER. BIBLIOTECA DE MATERIALE: 18:30

Mater

De la 18:30, va avea loc conferința Talking MATER | Design de Obiect, cu designerul Carla Szabo și alți invitați din zona designului. Talking MATER este o serie de conversații lucrative, create de MATER, biblioteca de materiale, împreună cu partenerii săi, pentru studenți, profesioniști și oricine e interesat de design.

Pornind de la prezentarea de materiale, texturi, lumini, evenimentul evidențiază practici, profesioniști și provocările acestora la punerea în operă a materialelor, proiectele lor concrete și experiența altor profesioniști pe fiecare temă stabilită. MATER este biblioteca în care găsești o colecție extinsă și constant reînnoită de mostre de materiale dedicată profesioniștilor care lucrează cu materiale: arhitecți, designeri de interior, designeri de produs, vestimentari și de bijuterii, ilustratori, artiști plastici, și oricui e interesat de materiale. Momentan sunt expuse peste 2000 de mostre de materiale din toată lumea, de la lemn la metal, la ceramică și cânepă și multe altele.

La Firul Ierbii este un spațiu complet echipat, destinat pentru întâlniri, dezbateri, publice sau private, inițiative civice sau evenimente recurente, care privesc orașul și cetățenii săi și un instrument important pentru activare comunitară lansat în 2016. Găzduiește și cultivă o varietate de evenimente publice (puțin peste 700) și inițiative pentru dezvoltare urbană și creșterea calității vieții în oraș.

La firul ierbii

Cu ocazia RDW, spațiul este pregătit să antreneze comunitatea și deschide trei subiecte de reflexie relaxată despre cum putem participa la dezvoltarea unui oraș sănătos prin trei entități diferite: AMAis, CristinaCristina și Wolfhouse Productions:

AMAis

Amais

AMAis aduce la RDW o activare a PopUP Răspiua un spațiu de joacă polisenzorial mobil pentru copiii tipici și cu dizabilități, care oferă un exemplu de bună practică în accesibilizarea locurilor de joacă din oraș. Folosind cazematele si armurile, AMAis va organiza un playdate incluziv la LFI. Organizația AMAis urmărește să crească empatia comunității și conștientizarea asupra problemelor întâmpinate de grupurile vulnerabile, folosind mediul sconstruit ca resursă.

CristinaCristina

cristina

CristinaCristina scoate mașinile de cusut (8 bucăți) pentru un atelier repair-cafe cât e ziua de lungă și invită în atelier pe oricine are de reparat, ajustat, transformat o haină, un accesoriu de care nu este pregătit să se despartă. Planul ei măreț este să le arate oamenilor rolul responsabil față de Mama Planetă și toate viețuitoarele ei, dar și față de corpul propriu, prin cursuri și produse adaptate la nevoie.

Wolfhouse Productions

wolfhouse

Wolfhouse Productions organizează un eveniment cu și între vecinii din Timpuri Noi. Deși deschis pentru toți bucureștenii, este destinat în special reprezentanților proiectelor creative care activează în fosta „Industria Bumbacului” care caută să contureze o viziune comună de dezvoltare. Wolfhouse Productions este un birou de design orientat spre livrarea de soluții inovative de arhitectură și probleme complexe de urbanism.

Fosta fabrică Mocasinul de la Industria Bumbacului găzduiește începând cu luna mai a anului 2019 proiectul RECUL – Remediu Cultural.

Recul se va deschide pe perioada RDW 2019 și va găzdui o mostră din fiecare tip de activități ce vor avea loc în spațiu în mod obișnuit: spectacole de improvizație sau sketch comedy, porți deschise, cursuri, petreceri, expoziții care redau construcția spațiului și întâlniri de discuții pe această temă. Recul este proiectul principal al asociației Teatrul Nostru, un teatru independent și o școală bazată pe artele spectacolului ce are ca scop ordonarea banalului cotidian în forme relevante prin: teatru, improvizație și sketch. Spațiul Recul găzduiește Recul Theatre, Recul School și Recul Bar.

recul

PROTOHUB - ProtoRapid Prototyping & Innovation Center înseamnă inaugurarea primului studio românesc de ceramică printată 3D care își deschide pentru prima dată ușile în cadrul RDW 2019.

Recent mutați în fosta fabrică Mocasinul și vecini de etaj cu RECUL, PROTOHUB își va deschide ușile pentru persoanele interesate de tehnologie - design și producție digitală. Vor fi găzduite prezentări scurte și discuții deschise despre tehnici de modelare și imprimare 3D: digitalizarea meșteșugurilor, de la concept la produse finite.

protohub

PROTOHUB a fost deschis ca urmare a unei necesității crescânde de a face designul și fabricația digitală mai accesibile - un loc în care toți cei interesați de tehnologia aplicată ar putea învăța de la profesioniști cum să proiecteze pentru printarea 3D, cum să utilizeze printarea 3D pentru propriul lor domeniu de activitate si cum să finiseze un produs imprimat 3D. Un hub destinat dezvoltării de produse, cercetând noi tehnologii și materiale în timpul procesului.

Ziua dedicată platformei de la Industria Bumbacului se încheie cu o adunare generală la Fabrica Gastrobar, unde comunitatea și vizitatorii se strâng pentru un wrap-up dedicat lor.

Cei de la Fabrica s-au alăturat recent platformei de la Industria Bumbacului cu o extensie a terasei deja cunoscute din Strada 11 iunie. Cu ocazia acestui gathering, sunt gata să își facă noi prieteni și să cunoască oamenii activi-creativi ai orașului într-un set-up nou.

fabrica

21 mai, de la 16:00 - INDUSTRIA BUMBACULUI – Bucharest Creative Cluster

Industria Bumbacului, spațiu industrial situat pe Splaiul Unirii 160, găzduiește astăzi Nod makerspace - spațiul de co-working și cel mai mare makerspace din România, alături de proiectul său de suflet, MATER – Prima bibliotecă de materiale din Europa de Sud Est, dar și o serie de business-uri creative, precum La Firul Ierbii – spațiu dedicat activării comunitare, Recul – teatru și școală de impro, Protohub – primul makerspace de ceramică 3D din România și Fabrica Gastrobar care își propune să unească sub cerul liber comunitatea de oameni activi-creativi.

Cu toții își deschid ușile în cadrul Romanian Design Week 2019 pe 21 mai, începând cu ora 16:00. Fii acolo să cunoști comunitatea creativă prin ale cărei birouri și ateliere te poți plimba și să afli insight-uri creative despre design, artele spectacolului, arhitectură & more în cadrul seriei de evenimente pe care au plănuit-o. În plus, asigură-te că nu ratezi seria de inaugurări de noi spații care va avea loc cu această ocazie.