Mergi la conţinutul principal
search

Andrew Ibi

jury

Fashion Practitioner

Andrew Ibi este un fashion practitioner, specializat în prezent în domeniile designului, direcției creative, curatoriatului și educației.

Cariera sa extinsă și variată a început cu titlul de absolvent al anului în domeniul modei în Marea Britanie în 1996, urmând apoi o carieră de designer de îmbrăcăminte pentru bărbați în Marea Britanie și în America de Nord. 

În 1997, Ibi a lucrat timp de trei ani ca designer al lui Joe Casely-Hayford, înainte de a-și lansa propria marcă și de a lansa, în 2007, The Convenience Store, o destinație de retail de modă cult și premiată. 

Lucrând ca educator în domeniul modei, Ibi a predat și a condus programe la unele dintre cele mai prestigioase instituții de modă din Marea Britanie, promovând în același timp echitatea și diversitatea în calitate de co-fondator al FACE. Activitatea sa în domeniul practicilor incluzive l-a făcut să lucreze cu British Fashion Council în cadrul comitetului director pentru incluziune. 

Ultimul ocol al lui Ibi a fost co-fondarea agenției de design cultural și creativ BOLD în 2020 și curatoriatul „The Missing Thread”, o expoziție de modă importantă din Marea Britanie care prezintă contribuția culturii Black style la modă.

 

Andrew Ibi is a fashion practitioner currently specialising in the fields of design, creative direction, curation and education. 

His extensive and varied career path started as UK Fashion Graduate of the Year in 1996 -  subsequently following a menswear design path in the UK and North America. 

In 1997, Ibi worked as Joe Casely-Hayford’s designer for 3 years before launching his own label and award winning, cult fashion retail destination, The Convenience Store in 2007. 

Working as a fashion educator, Ibi has taught and led programmes at some of the most prestigious fashion institutions in the UK, simultaneously championing equity and diversity as co-founder of FACE. His work in inclusive practice has seen him working with the British Fashion Council on their inclusivity steering committee. 

Ibi’s latest detour has seen the co-founding of BOLD cultural & creative design agency in 2020 and the curation  of ‘The Missing Thread’, a major UK fashion exhibition charting the contribution of Black style culture to fashion.