Mergi la conţinutul principal
search

HOT SPOTS x RDW DESIGN GO

  • 04 Mai 2022
  • News

Peste 60 de evenimente se desfășoară în perioada 13 – 22 mai și formează circuitul DESIGN GO al celei de-a X-a ediții Romanian Design Week. 

Studiouri de design, cafenele, hub-uri culturale și multe organizații locale oferă publicului ocazia de a participa la expoziții și talk-uri, de a achiziționa obiecte de design ori produse create local, de a cunoaște artiști în atelierele lor proprii, dar și alți pasionați ai artelor și design-ului, prin activități dedicate networking-ului și explorării industriilor creative locale.

Cele cinci categorii sub care evenimentele se vor regăsi în program sunt: HOT SPOTS; you live, you learn, 10 Must See Exhibition, Local Design Charging și Noul Bauhaus European.

Categoria HOT SPOTS va cuprinde anul acesta evenimente precum Forward Ticking, o expoziție despre cum mărcile orologere consacrate sunt transformate printr-un design independent și creativ. Prezintă moduri diferite în care designul care se abate de la elementele clasice și privește către înainte, către viitor, creează o identitate orologeră mai puternică.

albini

La BE ALTRNTV, echipa deschide ușile spațiului ALTRNTV care include un marketplace cu produse și accesorii vestimentare sustenabile create de designeri români din mediul urban și rural, o expoziție de lucrări plastice create din materiale reciclate de studenți și absolvenți UNARTE și o zonă lounge unde oamenii se pot relaxa și afla cum să aducă în viața lor produse prietenoase cu mediul și cu pielea lor.

altrntv

CREATEUR 5 D'EMOTIONS este un spațiu olfactiv dedicat iubitorilor de parfumerie artistică. Între 19 și 22 mai, publicul poate pătrunde în acest tărâm al esențelor, descoperindu-și personalitatea olfactivă în lumea nevăzută a parfumurilor de poveste.

createur

Imaginează-ți cum ți-ar plăcea să fie locurile în care trăiești. Ce sentimente trezește în tine “acasă” sau “la birou”? Cum arată casa care îți este "acasă" sau biroul unde te grăbești să ajungi și să lucrezi? Designul ca stil de viață este o abordare pe care cei de la PARIS14A doresc să o împărtășească cu toți cei care apreciază când arta și viața de zi cu zi se interconectează în produse alese cu grijă, create de oameni care au aceleași valori: curiozitate, creativitate și inovație, dar și frumusețe, echilibru, armonie.

paris 14 a

Spațiul minimalist, situat în inima orașului - o fuziune perfectă între designul modern și arhitectura istorică, organizată de arhitectul Attila Kim -  ENTRANCE afișează o selecție personalizată de articole. Magazinul oferă o gamă atent selecționată de haine, accesorii și parfumuri atât pentru bărbați, cât și pentru femei, de la unii dintre cei mai moderni designeri ai zilelor noastre.

În perioada festivalului Romanian Design Week, ușile Mugshot sunt deschise iubitorilor de gusturi și de frumos. Sunt așteptați toți cei care își doresc o combinație reușită de cafea de specialitate, fine drinks, muzică și o atmosferă de design proaspăt inaugurat în centrul Bucureștiului.

mugshot

OTOTO propune activități și evenimente diferite pentru fiecare dintre cele trei locații: Amzei, Victoriei, Dorobanți. Pornind de la filosofia “Încetinește ca să câștigi timp”, OTOTO a invitat artiști locali din diferite domenii, de la fotografi, designeri, ilustratori, la fotografi și alți creativi, să-și imagineze un VIITOR care să nu este despre a fi rapid, mare, mult; pentru a provoca și a inspira comunitatea către un stil de viață conștient și sustenabil: UN VIITOR LENT. Toate ideile vor fi ilustrate pe un întreg perete sub formă de vederi, imprimeuri, obiecte de design și vor vorbi despre o lume mai lentă, analogică - de la instrumente de scris și caiete până la râșnițe și storcătoare de fructe manuale, seturi de matcha, râșnițe de cafea, „reciclarea uleiului de bucătărie în lumânări sănătoase” sau truse de grădină urbană și fotografii analogice. OTOTO Dorobanți îi invită pe cei mari, dar și pe cei mici să facă pași lenți, dar siguri, înspre un viitor mai sustenabil. Pe parcursul celor 2 weekend-uri (14-15; 21-22) vor avea loc o serie de ateliere pentru copii: cum se fac lumânările din ulei de gătit folosit; cum se fac cămășile din deșeuri textile; cum se reciclează, reutilizează și reduc deșeurile; cum îți poți face propria grădină acasă.

ototo amzei

SSAB Ambientare & Design găzduiește expoziția concepută de Attila Kim în cadrul căreia sunt expuse covoarele lucrate manual Atelier Kairos. Atelier Kairos este primul brand românesc care combină designul contemporan creat în Romania cu meșteșugul tradițional tibetan pentru crearea de covoare țesute manual în tehnica „hand-knotted”, cu focus pe unicitatea fiecărui covor.

ssab

Fondatorii Intro și-au propus chiar de la înființarea companiei în 2002 să introducă pe piața din România cele mai importante creații autentice de design modernist și contemporan. La 20 de ani de activitate, publicul este invitat să celebreze convivial cu vinuri naturale și conversații fine.

intro

VOX își dorește să aducă inspirația pentru fiecare persoană în parte și să furnizeze cea mai bună soluție creativă pentru universul perfect al fiecăruia dintre noi, astfel încât să găsim evadarea ideală de restul lumii, și să ne găsim propriul cuib care să ne ofere siguranța de care avem nevoie și de care să fim mândri că îl numim acasă.  Astfel, în cadrul evenimentului conex Romanian Design Week, VOX va prezenta o serie de elemente creative obligatorii pentru ca oamenii să își poată găsi libertatea acasă. Evenimentul se va bucura de asemenea de prezența Dianei Mihăilă, Master Professional Organizer, care va oferi cele mai avizate sfaturi de organizare a casei în cadrul workshop-ului "Tehnici de organizare pentru casă prin design și funcționalitate", ce va avea loc sâmbătă, 14 mai 2022ora 11:00, în showroomul VOX.

vox

SDH Kids își propune sa inspire părinții să găsească echilibrul perfect, bucuria, dragostea și spontaneitatea, deoarece lumea vibrantă, întreaga realitate, se schimbă dincolo de recunoașterea din fiecare zi. În cadrul evenimentului, SDH KIDS va prezinta cele mai creative și mai inteligente modele pentru camerele copiilor. Părinții sunt rugați sa vină alături de copii, fiind și ei invitați la un atelier de origami, unde își vor exersa mintea strălucitoare și creativitatea.

sdh

Nevoile oamenilor se schimbă. Nimic nu rămâne la fel. Casele și mobilierul ar trebui să se adapteze în funcție de stilul de viață al fiecărei persoane. În urma pandemiei Covid-19 și a crizei economice, cel mai probabil oamenii vor trebui să se schimbe fundamental pentru a se adapta la noile condiții din viitor. În acest context, BoConcept, va lansa în cadrul evenimentului Un nou stil de viață. Noi obiceiuri., un nou produs: Canapeaua Bergamo. 

bo concept