Te așteptăm între 13 și 22 mai la Combinatul Fondului Plastic cu o serie de expoziții, instalații interactive, petreceri și evenimente, un spațiu outdoor amenajat să te simți ca într-o vacanță urbană de 10 zile. Biletele pot fi achiziționate online de aici sau direct la intrare.
Printre surprizele pe care le pregătim enumerăm:
EXPOZIȚIA BUILDING THE FUTURE TOGETHER
Expoziția face parte dintr-un program dezvoltat de The Institute, în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, sub semnul Noului Bauhaus European.
6 instalații originale interactive și imersive, dezvoltate în parteneriat cu Local Design Circle, Nod Makerspace, România Tradițiilor Creative, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, grupul de inițiativă Berzei 21, BAZA. Deschidem Orașul și echipa curatorială a Romanian Design Week.
Anul acesta, ne-am dorit, mai mult decât oricând, să sărbătorim acest dialog creativ și să aplaudăm partenerii și entitățile care contribuie de ani de zile la dezvoltarea pieței de design din România.
Astfel, am proiectat un amplu Concept Store, care găzduiește o zonă de socializare și de co-working menită să aducă împreună idei și oameni, alături de o serie de brand-uri de design și de pop-up store-uri, care reprezintă, promovează și vând un total de peste 100 de designeri și artiști români: Așkia, Dizainăr, Molecule F, room21, Patzaikin, Epretext, Art Editions.
EXPOZIȚIA VALUABLE OBJECTS / OBIECTE PREȚIOASE
Expoziția este menită să depășească simpla apreciere asupra formelor, țese, naște și urmărește parcurgerea de la schiță până la obiectul final, urmărește procesul de devenire a obiectelor.
Îngrijită de arh. Adela Maria Marius, fondatoare a galeriei Epretext, este construită în jurul temei - casă - și se citește prin camere, mici insule intime ce se apropie de vizitator și reașază valorile designerilor români.
Printre designerii prezentați în expoziție se află: Ana Adam, Mircea Cantor, Cosmin Florea, Ami Amalia, Constantin Flondor, Peter Jecza, Atelier Kairos & Bogdan Ciocodeică, Radu Abraham, Octavia Chiru, Ciprian Mureșan, Marius Bercea, Sașa Lazăr.
EXPOZIȚII INTERNAȚIONALE: DESIGN FLAGS
Design Flags prezintă o serie de expoziții internaționale pentru a încuraja dialogul dintre piața românească de profil și cea internațională, din dorința de a contribui la dezvoltarea industriilor creative locale în context global.
Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București aduce la București, cu ocazia #RDW10, expoziția intitulată Smart Hungary, iar Centrul Ceh București îi aduce pe Herrmann & Coufal, ce vor realiza o instalație on site.
Spațiul outdoor oferă un program zilnic de activități, instalații interactive, muzică și evenimente, precum și o zonă dedicată cu food & drinks, oferite de Absolut, Smokăreală, Satisfry și Friddi.
Spațiul a fost amenajat pornind de la conceptul echipei BAZA. Deschidem Orașul, cu sprijinul partenerilor festivalului UniCredit Bank, Art Property Development și Art Property City.
Nu vor lipsi nici instalațiile interactive, realizate cu suportul partenerilor IQOS, Ford România, ASAP și H3. O intervenție surpriză va fi cea semnată de studioul ceh Herrmann & Coufal și susținută de Centrul Ceh.
Serile vor fi animate de cei peste 25 de DJ invitați de Black Rhino Radio și ne-am asigurat că poți veni fără mașină: la Combinat avem parcare Lime, iar Urban Monkey ți-a pregătit parcări de biciclete, în cazul în care vii pe biclă.
Rigurozitatea arhitecturală specifică creațiilor Mihaelei Glăvan se întâlnește cu universul fantastic de esență vernaculară, din operele artistului Ștefan Câlția, într-un concept expozițional realizat de Cristiana Raluca Drăghici, menit să prezinte colecția capsulă Câlția • Glăvan.
Colecția capsulă prezintă încălțăminte și accesorii inspirate de universul realist-magic atât de comun pânzelor artistului.
Tema abordată de OTOTO în acest an este SLOW FORWARD. A MANIFESTO FOR A MINDFUL, SUSTAINABLE LIFESTYLE, care acționează ca un îndemn pentru vizitatori, invitându-i să-și imagineze și să abordeze un viitor caracterizat printr-un ritm de viață lent pentru a fi mai conștienți și mai apropiați de natură.
Expoziția arată substraturile rar văzute de public ale unor produse sustenabile pentru a fi ușor înțeles de ce brandurile care le produc sunt atât de speciale, atât ca nivel de creativitate, efort și impact asupra mediului.
POP-UP RADIO RDW X BLACK RHINO RADIO
Dezvoltat împreună cu UniCredit Bank, Pop-up radio RDW x Black Rhino Radio va transmite live, zilnic, pe toată perioada festivalului, pe canalele RDW și Black Rhino Radio.
Gazdele celor peste 15 podcasturi vor fi Andrei Grosu (Local Design Circle), Liana Vasilescu (Elle Deco), Mihai Gurei (membru al board-ului RDW încă de la prima ediție & fondator Intro Design), Mirela Bucovicean (Molecule F), Ștefan Ghenciulescu (Zeppelin), Andrei Borțun & echipa RDW.
Ana Kun x ONE.shirt x UnLoc prezintă o instalație outdoor la Combinatul Fondului Plastic: Human FORWARD. Un steag al tuturor, un viitor sigur pentru toată lumea.
Instalația vorbește despre identitățile noastre diverse, imposibil de reprezentat de steaguri care idealizează și uniformizează și propune un steag vădit imperfect, ce acomodează diferențele.
Vă așteptăm la RDW 2022!