Mergi la conţinutul principal
search

RDW DESIGN GO x Around the City

  • 06 Mai 2022
  • News

RDW Design Go reprezintă circuitul de evenimente satelit din cadrul programului festivalului Romanian Design Week. Peste 60 de evenimente și activități propuse de designeri, galerii de artă, studiouri de design & arhitectură, ateliere, muzee, showroom-uri sau cafenele vor transforma orașul într-o scenă a designului în perioada 13-22 mai. Publicul va putea participa la workshop-uri, va putea vizita ateliere de design și expoziții, desenându-și astfel propriile trasee prin oraș, (re)descoperind cartiere, locuri și idei.

Din lista evenimentelor pe care nu trebuie să le ratezi în cadrul Design Go! sunt Joc de Faianță propus de Design Neaoș unde publicul se poate juca cu peste 150 de piese de faianță de mari dimensiuni, Ban(ana), povești scurte și Bees and cocktails, unde, la Miss Alé Central Culture și Miss Alé espresso bar, vor putea fi admirate lucrări ale Anei Bănică și ale Alinei Cotisel. MURMUR prezintă o experiență unică într-o atmosferă de budoir, cu muzică, prosecco, fittinguri personalizate și shopping. Timp de o zi, Andreea Bădală, director creativ și designer principal MURMUR, va realiza sesiuni personalizate de styling.

design neaos

La Printoteca veți putea participa la un atelier de transformare a textilelor prin tehnici de personalizare tradiționale: serigrafie manuală și block print, în timp ce Sundazed Interiors x Oriel Beer invită participanții la o joacă liberă pictând cu vopseluri destinate proiectelor interioare pe role de hârtie, având la dispoziție toate instrumentele necesare de la un inspiration board, la șorț, mini trafaleți și pensule. Alte trei workshop-uri propuse sunt și Build your own WOOBA star by CREART, Arta vitraliilor, un atelier în urma căruia participanții vor finaliza un mic vitraliu care poate fi luat acasă cu un Certificat de Autenticitate, dar și workshop-uri de 5-6 participanți în cadrul cărora fiecare va produce un obiect de mici dimensiuni din lemn masiv sub atenta îndrumare a echipei Atelier VAST.

atelier vast

REFRAME Gallery sărbătorește un an de la lansare, iar cu această ocazie, vor fi aduse în showroom piese noi, atent curatoriate, dar și lansează un nou serviciu: Custom Reframe - căutare personalizată de piese de mobilier și obiecte decorative, pentru cei care își doresc ceva specific. 

În cadrul RDW DESIGN GO, echipa Moxy pregătește o petrecere epică doar pentru voi! Sunteți invitați să vă lăsați spiritul liber, să îmbrățișați vibe-ul bun, să dansați toată noaptea și să cântați cât de tare puteți. DJ-ul se va asigura că melodiile voastre preferate sunt redate. De asemenea, Moxy a pregătit special un cocktail, cu o rețetă secretă, ce vă așteptă să îl încercați!

reframe

Vlad Neuman invită publicul să-i exploreze atelierul și să asiste la lucrările terminate sau în curs de terminare. Ele gravitează în jurul investigației și studiului constant asupra abstractizării procesului de fabricare a îmbrăcămintei deoarece creația și noul nu au nicio legătură cu frumusețea și funcționalitatea. Un alt eveniment pe linia de fashion este și TRINKOVA: DAAN 23 Collection în cadrul căruia va fi prezentată noua colecție DAAN 23. Cu ocazia RDW 2022, BOILER invită tineri studenți din industrii creative să răspundă la întrebarea ”Cum ar arăta în viitor Boiler Platz?” și să propună proiecte de amenajare a străzii Inginer Nicolae Slăniceanu pentru comunitatea cartierului, ținând cont de principiile sustenabilității. Proiectele vor fi expuse într-o expoziție în stradă, între 19-22 mai.

vlad neuman

Expoziția “Bun de tipar”, organizată de Clubul Ilustratorilor este o invitație în culisele lumii cărților. Va fi prezentat tot procesul creației unei cărți, alături de scriitori, ilustratori, editori, tipografi. O altă expoziție din circuit este și cea a artistului Sandi Lazăr - Tablouri de Petrecere vol. 1, ce implică printuri, precum și o petrecere cu DJ în seara vernisajului, toate acestea desfășurându-se în una dintre cele mai cool și recent deschise locații din București: Platforma Wolff.

platforma wolff

Expoziția Uranus Conciliere: O expoziție în spațiul public este un proiect Zeppelin & Ideilagram și face parte din cadrul „Uranus Acum” – un program pe termen lung, dedicat memoriei și viitorului zonei Uranus-Izvor-Rahova.

Intitulată FOTOGRAFIE CU OAMENI DIVERȘI ȘI DEFECTE PERFECTE, expoziția SELF LOVE este un atlas al frumuseții diverse care își propune să schimbe percepția noastră despre frumusețea adevărată.
În cadrul proiectului SELF LOVE CLUB Ioana Dodan a fotografiat peste 300 de oameni curajoși împreună cu detaliul lor de care le este frică și pe care îl transformă în detaliul care îi face unici.

fab squad

În data de 19 mai laboratorul de endorfine CREATEUR 5 D'EMOTIONS își deschide porțile, publicul putându-și descoperi personalitatea olfactivă în lumea nevăzută a parfumurilor de poveste.

Online, Umbrela Galbenă propune pentru cei mici un atelier haios și educativ intitulat „Pantofii lui Andy Warhol”