Mergi la conţinutul principal
search

LOCAL DESIGN CHARGING x RDW DESIGN GO

  • 06 Mai 2022
  • News

Anul acesta, peste 60 de evenimente se desfășoară în perioada 13 – 22 mai și formează circuitul DESIGN GO al celei de-a X-a ediții de festival Romanian Design Week. 

În categoria nou introdusă anul acesta: Local Design Charging, se vor regăsi evenimente în cadrul cărora publicul va putea descoperi produse de design românesc, precum și organizații, studiouri și entități locale, care desenează harta creativității locale în București. 

design go

Astfel de evenimente sunt: Nou și vechi în prelucrarea argintului - Școala de bijuterie altfel, organizat de Școala Art-Up, un proiect creat din nevoia oamenilor de a se reconecta cu ei înșiși, de a se echilibra, de a crea ceva fizic, solid, palpabil. O școală creată din dragoste față de metal și dorința de frumos, unde oamenii învață sa își transforme poveștile in bijuterii.

Prin evenimentul VAST- PORTI DESCHISE, echipa VAST dorește să contribuie la înțelegerea producției la comandă de către tinerii designeri, dar și de către populația largă. Sunt propuse, așadar, o serie de tururi ghidate în atelier care urmăresc procesul de producție și prototipare a mobilierului din lemn masiv, dublate de workshopuri în cadrul cărora fiecare participant va produce un obiect de mici dimensiuni din lemn masiv sub atenta îndrumare a echipei Atelier VAST.

vast

Expoziția de artă multidisciplinară „Conectat la natură (tradiție circulară)” descrie modalitățile prin care patrimoniul imaterial își găsește loc în arta contemporană, cu atenție la meșteșugurile din gospodăriile tradiționale românești, ca un pretext pentru a aduce în discuție potențialul fondului cultural și natural ca resurse ce pot fi folosite inteligent și inovativ în crearea premiselor unei dezvoltări durabile.

patzaikin

Cu ocazia RDW 2022, BOILER invită tineri studenți din industrii creative să răspundă la întrebarea ”Cum ar arăta în viitor Boiler Platz?” și să propună proiecte de amenajare a străzii Inginer Nicolae Slăniceanu pentru comunitatea cartierului, ținând cont de principiile sustenabilității. Proiectele vor fi expuse într-o expoziție în stradă, între 19-22 mai, iar expoziția va fi însoțită de discuții cu arhitectul echipei, reprezentați ai cartierului și ai primăriei de sector.

boiler

În Cotroceni, Casa Mai, acest cuib creativ rezultat în urma întâlnirii a șase fete arhitecte și artiste, așteaptă oaspeții cu un tur explicativ despre lucrul fiecărui atelier sau birou. Ceramistele Sandra Berghianu și Studio mud vor povesti despre ceramica lucrată la roata olarului, turnată în șticluri sau modelată. Atelier Tron va prezenta obiecte vopsite cu plante sau brodate și va explica procesul tehnic de realizare. Stardust Architects vor împărtăși din experiența proiectelor și expozițiilor la care au lucrat, iar Armina Popeanu - AAarchitects va modera o prezentare și discuție despre antreprenoriatul creativ.

casa mai

La galeria CREART va putea fi vizitată instalația „Piece by Piece... Into the Light”, instalație ce își propune să redea, sub forma unei metafore vizuale, întregul proces al metamorfozării unei bucăți de lemn reciclat într-o micro-galaxie. De asemenea, cei care doresc, își pot contrui propria stea WOOBA, pe 22 mai, în cadrul unui workshop. Preț participare atelier & stea: 75 lei.

creart

Studioul De Ceramică își deshide showroomul pentru vizite și spațiul de lucru pentru o mică expoziție cu noutățile De Ceramică. Sunt invitați toți cei care doresc să descopere ultimele creații ale studioului, de la obiecte funcționale și decorative la design de plăci ceramice. Specializat în producția de faianță lucrată manual, Design Neaoș lansează în cadrul evenimentului Joc cu Faianță, o nouă colecție de faianță. Veți avea parte de o experiență interactivă unde vă puteți juca cu peste 150 de piese de faianță ca și cu un puzzle de mari dimensiuni. Tot în jurul ceramicii își găsește loc și expoziția Design Obiect de la Galateea, ce își propune să reunească cele mai frumoase şi originale proiecte de ceramică contemporană, dedicate designului de interior.

de ceramica

Vineri, 20 mai, echipa Dizainăr vă invită la un nou dialog liber-creativ DESIGN LA RECE, de această dată într-o ediție specială în cadrul Romanian Design Week 2022. La ediția cu numărul #23 se va discuta, alături de profesioniști din domeniu, despre prețul designului. În zilele imediat următoare (21 - 22) va avea loc și Open Weekend @Dizainăr: Romanian Design Yard Sale, un eveniment cu voie bună, oameni creativi, drag de design românesc și discount-uri la o serie de produse îndrăgite. 

dizainăr

HNK Gallery este o galerie de artă contemporană deschisă în anul 2020 de către artistul și arhitectul Hamid Nicola Katrib. Galeria găzduiește lucrări de artă, dar și obiecte de design și mobilier create de către artist, iar anul acesta își deschide încă o dată porțile pentru publicul larg. Artistul Hamid Nicola Katrib a pregătit o micro-colecție de obiecte de design în colaborare cu un brand local și o colecție de tablouri suprarealiste, care vor fi prezentate în premieră.

hnk

Pasionații de design care doresc să își amenajeze singuri locuința sau caută o schimbare în viața profesională, pot participa pe 18 mai la un talk cu Alina și Omid între orele 18:00 și 21:00 la Mugshot, pe strada Aurel Vlaicu nr., unde vor afla mai multe informații despre cursurile de design interior Inside Academy și nu numai.

inside academy

Călătorind în Timp și în Lume și printre Trăiri este un vis de anul trecut în care artistul a lucrat la primul său proiect de ilustrație, invitat fiind de Brad Florescu, autorul cărții de povești "Ce a făcut marchizul când a aflat". Artistul și-a propus să-și imagineze lumea din care vin acestea, transpunând prin ilustrații încărcătura lor emoțională, magia pe care o emană. Expoziția de ilustrație, semnată de Matei Alexandrescu poate fi vizitată începând cu data de 15 mai, de la ora 12:00.

matei alexandrescu

Miss Alé și Ana Bănică și Alina Cotisel își unesc forțele pentru două expoziții ce vor avea loc la Miss Alé Central Centre și Miss Alé Espresso Bar. Ban(ana) povești scurte și Bees and cocktails sunt două expoziții ce au în prim-plan viziunile artistelor asupra temei RDW de anul acesta.

miss ale

Saint Roastery sărbătorește viitorul alături de oaspeții săi aducând un aer proaspăt preparatelor proprii prin lansarea unui nou produs (Cold Brew x Oatmilk) prin colaborare cu un artist local pentru design-ul etichetei, acesta putând fi mai departe achiziționat din cafenea, pe website și savurat oriunde, indiferent care ar fi planul de viitor.

saint roastery

Platforma Wolff DJ Bar invită publicul la expoziția artistului Sandi Lazăr, care implică printuri și un mural exterior, precum și o petrecere cu DJ în seara vernisajului. Tablouri de Petrecere vol. 1, reprezintă o colecție de logouri pentru momentele vieții de noapte sau cârje vizuale pentru reconstrucția firului narativ de a doua zi.

platforma wolff

Anul acesta se împlinesc 16 ani de Utopic și de povești scrise în piatră și metal de către Mona Vulpoiu, sufletul din spatele Utopic. Cu această ocazie se lansează și colecția „9”, un vestitor al procesului de tranziție și transformare, o călăuză care îmbărbătează cu înțelepciune, absorbind răspunsuri din înalturi. O altă lansare de colecție de bijuterii, ce include cercei, inele, brățări și coliere realizate din alamă, cupru și argint va avea loc și la Meșteshukar ButiQ în cadrul evenimentului Zile albe în vremuri întunecate.

mbq

Para este un studio de design din București. Obiectele sculpturale sunt create folosind tehnologia de printat 3D. Acestea sunt realizate cu filament rezultat din reciclarea pet-urilor și a caserolelor. Lansarea colecției PARAdise va avea loc pe 14 mai și expoziția va continua până pe 22 mai. Conceptul va fi prezentat vizitatorilor prin discuții libere și prin intermediul unor materiale de prezentare printate.

Anca Vintilă Dragu, ceramist și designer te va întâmpina în studioul de ceramică Una ca Luna. Vei fi introdus în universul unui atelier de ceramică unde poți experimenta materialul ceramic, prin modelaj și texturare cu diverse materiale sau plante.

una ca luna

Sundazed Interiors x Oriel Beer invită participanții să ia parte la o experiență a culorii printr-un traseu senzorial în Oriel's brewery cu trei zone speciale, iar cei de la Săfițicuminți propun cinci evenimente în cadrul Design Go. Printre acestea se numără un workshop de linogravură, un atelier de yoga pentru stimularea creativității, un sticker hunt, dar și altele. 

sundazed

MURMUR APERITIVO & FITTING prezintă o experiență unică într-o atmosferă de budoir, cu muzică, prosecco, fittinguri personalizate și shopping. Timp de o zi, Andreea Bădală, director creativ și designer principal MURMUR, realizează sesiuni personalizate de styling și prezintă povestea din spatele pieselor vestimentare făcute celebre de vedete internaționale.

murmur 

Colecția ‘Daan 23’ a label-ului TRINKOVA are scopul de a zdruncina și revoluționa moda românească. Outfiturile reprezintă contextul global actual în care umanitatea e mai conectată ca niciodată. Daan 23 conturează fuziunea dintre lumea Orientală cu cea Occidentală, având ca izvor de inspirație principală uniformele medicale chinezești din secolele XIX și XX, dar și cultura punk.

 

În cadrul atelierului lui Vlad Neuman, publicul este invitat să exploreze atelierul și să vizioneze lucrările terminate sau în curs de terminare ce gravitează în jurul investigației și studiului constant al abstractizării procesului de fabricație a articolelor de îmbrăcăminte.  

vlad neuman